Epilog pregovora u centrali tuzlanskog SDP-a

'SBB je rekao da ima 9, možda i 10 zastupnika, s kojima će podržati novu većinu u TK': DF se povukao, a Naša stranka...

Front19.03.19, 15:17h

'SBB je rekao da ima 9, možda i 10 zastupnika, s kojima će podržati novu većinu u TK': DF se povukao, a Naša stranka...
Nisu rekli ko su i iz kojih stranaka su zastupnici, jer znamo da je SBB osvojio dva mandata. Mi ćemo o tome izvijestiti Kantonalni odbor i donijeti zaključak u vezi s tim – kaže Bijedić

 

U prostorijama Kantonalnog odbora SDP-a TK u utorak prijepodne održan je sastanak predstavnika stranaka koje su svojevremeno potpisale platformu o zajedničkom djelovanju.

 

Sastanak je dan ranije zakazao SDP, a u dogovoreno vrijeme pojavili su se predstavnici SBB-a, Naše stranke i SBiH. Predstavnici DF-a, kako su i najavili, nisu učestvovali u nastavku pregovora.

 

Nakon sastanka dogovoreno je da predsjednik KO SDP-a Enver Bijedić iznese zaključke. U razgovoru za „Avaz“ Bijedić je naveo da je na sastanku dobio informaciju od predstavnika SBB-a da oni raspolažu sa 9, a možda i 10 zastupnika u Skupštini TK.

 

- Nisu rekli ko su i iz kojih stranaka su zastupnici, jer znamo da je SBB osvojio dva mandata. Mi ćemo o tome izvijestiti Kantonalni odbor i donijeti zaključak u vezi s tim – kaže Bijedić.

 

Kada je riječ o Našoj stranci, Avaz nezvanično saznaje da Selim Bešlagić, zastupnik u Skupštini TK, nije pretjerano zainteresiran da podrži koaliciju SDP-a, SBB-a i Naše stranke. Međutim, predsjednik RO Naše stranke Mirsad Čamdžić naveo je kako je SBB pregovarač i da u toj priči, poslije sastanka, podižu svoj kapacitet s dva zastupnika na devet ili deset.

 

- Nisu nam rekli o kojim je ljudima riječ. Možemo špekulirati. Ako su u pitanju zastupnici PDA, onda mi nismo zainteresirani za tu priču. Očito da je građanska platforma 19, čiji smo mi bili najveći zagovornici, teško ostvariva u TK. Sačekajmo šta će reći SBB i onda ćemo se o tome očitovati – kazao je za „Avaz“ Mirsad Čamdžić.

 

Današnjem sastanku prisustvovali su i predstavnici Stranke za BiH.

 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!