film reditelja predraga ličine

Nakon zagrebačke premijere 'Posljednji Srbin u Hrvatskoj' stiže i u BiH

Mediji27.02.19, 11:11h

Nakon zagrebačke premijere 'Posljednji Srbin u Hrvatskoj' stiže i u BiH
Osim u Hrvatskoj i BiH, "Posljednji Srbin u Hrvatskoj" od'7. marta počet će se prikazivati u kinima u Srbiji i Crnoj Gori, a u Sloveniji od 14. marta

 

Film "Posljednji Srbin u Hrvatskoj" scenariste i reditelja Predraga Ličine nakon premijere u Zagrebu u distribuciji 2i filma od 28. februara počet će se prikazivati i u kinima u Bosni i Hercegovini - Sarajevu, Bihaću, Mostaru, Banja Luci te Tuzli. 

 

- Dugo očekivana prva hrvatska zombi komedija iz budućnosti govori o Hrvatskoj sedam godina nakon bankrota. Naime, mala grupa bogatih postaje još bogatija, a siromašni su još siromašniji. Dok se bave klasnim razlikama, na svjetskom nivou vodi se još veća borba – voda je postala dragocjenija od nafte! Da bi došli vode, moćnici ne prezaju zaratiti, osvojiti, uništiti, pa čak ni ubaciti zombi-virus! Glavni likovi filma probijaju se  kroz svijet zombija s jednim jedinim, ali teško ostvarivim ciljem: preživjeti... - ističe se u saopćenju organizatora. 

 

Premijera u punom kinu Europa okupila je mnogobrojnu filmsku ekipu predvođenu  scenaristom i redateljem Predragom Ličinom te producentima Ankicom Jurić Tilić i Mišom Mogorovićem, kao i ostalim članovima tima. 

 

Glumačku ekipu predvodio je Krešimir Mikić te beogradska glumica Hristina Popović, a pridružili su im se Tihana Lazović i Dado Ćosić. Uz njih, premijeru su uveličali i Marina Redžepović i Dušan Bućan, Bojan Navojec, Nikša Butijer, Tvrtko Jurić, Janko Popović Volarić, kao i posebni gosti u filmu Siniša Popović, Sergej Trifunović i Severina Kojić. 

 

Osim filmske ekipe premijeri su prisustvovale i druge kolege, kao što su Lana Barić, Dalibor Matanić i Helena Minić Matanić, Goran Bogdan, Marija Škaričić, Iva Mihalić, Bobo Jelčić i drugi. 

 

Premijera filma zakazana je u Rijeci za 27. februar, a potom slijedi festivalska premijera 1. marta na FEST-u u Beogradu. 

 

Osim u Hrvatskoj i BiH, "Posljednji Srbin u Hrvatskoj" od'7. marta počet će se prikazivati u kinima u Srbiji i Crnoj Gori, a u Sloveniji od 14. marta. Film su sufinansirali Hrvatski audiovizualni centar i Filmski centar Srbije.

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!