VIDEO/ Dokumentarna priča Mladena Mitrovića

Autobiografska odiseja o prijateljima iz Sarajeva: Film 'U potrazi za snom' prikazuje se u Ujedinjenim nacijama

Mediji05.02.19, 10:08h

Autobiografska odiseja o prijateljima iz Sarajeva: Film 'U potrazi za snom' prikazuje se u Ujedinjenim nacijama
Univerzalna priča o zajedničkom životu, žrtvama i prijateljstvu koje prevazilazi sve granice i strahote rata, dolazi tamo gdje i pripada, u „kuću svih naroda“ – Ujedinjene nacije

 

 


Dokumentarni film „U potrazi za snom“ (Chasing a Dream), autora Mladena Mitrovića  biće svečano prikazan u utorak, 12. februara, u zgradi Ujedinjenih nacija u Njujorku, na inicijativu stalne misije Bosne i Hercegovine pri UN, uz podršku stalne misije Republike Srbije i pod pokroviteljstvom UNESCO-a.

 

Autobiografska dokumentarna odiseja u kojoj autor prelazeći put dug 50.000 kilometara i tragajući za junacima svog prvog igranog filma „Haustorče“ (1987), učenicima osnovne škole „Bratstvo i jednstvo“ iz Sarajeva, koje su ratna dešavanja raselila po cijelom svijetu, snimana je više od pet godina na četiri kontinenta, u 12 država (BiH, Srbija, Hrvatska, Slovenija, Njemačka, Rusija, Švedska, Tunis, Turska, Irak, Meksiko i SAD).

 

u-potrazi-za-snom1


Univerzalna priča o zajedničkom životu, žrtvama i prijateljstvu koje prevazilazi sve granice i strahote rata, dolazi tamo gdje i pripada, u „kuću svih naroda“ – Ujedinjene nacije.


„U potrazi za snom“ je premijerno prikazan 2015. godine na SFF-u gdje je osvojio nagradu publike , a četiri godine kasnije, uz ogromnu gledanost, i dalje se prikazuje širom svijeta, vodeći gledaoce  kroz nepregledne dubine potisnutih emocija.


Autorovo magično putovanje kroz svijet snova i sjećanja, su relizovali Balkan Art Centar iz Sarajeva u saradnji sa Fabrikom snova iz Beograda i Factumom iz Zagreba.


Film su podržali UNESCO, Fondacija za kinematografiju Sarajevo, Ministarsvo civilnih poslova BiH i Grad Sarajevo. Tokom realizacije, film, je postao i dio projekta UN „Dijalog za budućnost“.

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!