Japanac nije izdržao

Đoković prošao u polufinale Australian Opena, Nishikori predao meč

Sport23.01.19, 12:23h

Đoković prošao u polufinale Australian Opena, Nishikori predao meč
Nishikori je odigrao više od 14 sati na Australian Openu, a u četvrtfinalu je u pet setova pobijedio Pabla Carrena Bustu. Mučio se od početka meča sa Đokovićem, a nakon gubitka prvog seta zatražio je medicinski time-out

 

Srbin Novak Đoković posljednji je polufinalist teniskog Grand slam turnira Australian Open u Melbourneu. 

 

Prvi igrač svijeta u polufinale je prošao nakon što mu je u Japanac Kei Nishikori u četvrtfinalu predao meč zbog povrede, pri rezultatu 6:1, 4:1. 

 

Nishikori, koji je bio postavljen za osmog nosioca, očigledno se mučio od početka meča, a u prvom setu uspio je osvojiti samo jedan gem. Kod Đokovićevog vodstva od 4:1 u drugom setu Japanac mu je čestitao te je Srbin prošao među četiri najbolja gdje će se susresti s Francuzom Lucasom Pouilleom. 

 

- Keiju želim brz oporavak i žao mi je što nismo odigrali cijeli meč. Odigrao sam mnogo mečeva u ovoj godini, još jednom sam u polufinalu i dat ću sve od sebe da budem spreman i za ovo. Ovdje sam osvojio prvi Grand slam sa 20 godina i to mi je otvorilo mnoga vrata. Imam lijepe uspomene iz ove arene gdje su me navijači podržavali svih ovih godina - izjavio je Đoković za Eurosport. 

 

Nishikori je odigrao više od 14 sati na Australian Openu, a u četvrtfinalu je u pet setova pobijedio Pabla Carrena Bustu. Mučio se od početka meča sa Đokovićem, a nakon gubitka prvog seta zatražio je medicinski time-out. Nakon što je Đoković osvojio pet gem u drugom setu, uz bolnu grimasu predao je meč. 

 

Đokovića sada čeka 34. Grand slam polufinale, gdje su se osim njega i Pouillea plasirali još Španac Rafael Nadal i Grk Stefanos Tsitsipas

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!