Radi se o nasilnoj smrti

Mićo Praštalo, optuženi za zločine u Ključu, pronađen mrtav u automobilu: Najvjerovatnije riječ o samoubistvu

Hronika22.11.18, 12:01h

Mićo Praštalo, optuženi za zločine u Ključu, pronađen mrtav u automobilu: Najvjerovatnije riječ o samoubistvu
Ja ne znam šta se desilo, samo su mi javili da je umro - kazala je advokatica Zorana Čarkić za BIRN BiH, pojasnivši da je tu informaciju dobila od porodice optuženog tokom jučerašnjeg dana

 

Mićo Praštalo, kojem se pred Sudom BiH sudilo za ratne zločine počinjene na području Ključa, pronađen je mrtav, potvrdili su za Balkansku istraživačku mrežu BiH (BIRN BiH) iz Ministartva unutrašnjih poslova (MUP) Unsko-sanskog kantona. 

 

Glasnogovornica Uprave policije Snežana Galić je rekla za BIRN BiH da se radi o nasilnoj smrti, a dosadašnje uviđajne radnje su pokazale da je najvjerovatnije riječ o samoubistvu. 

 

Policiji je, kako je navela, jučer prijavljeno da je na putu u mjestu Lušci Palanka (općina Sanski Most) pronađeno beživotno tijelo u automobilu, te da je obavljen uviđaj, zajedno sa Tužilaštvom USK-a. 

 

- Ja ne znam šta se desilo, samo su mi javili da je umro - kazala je advokatica Zorana Čarkić za BIRN BiH, pojasnivši da je tu informaciju dobila od porodice optuženog tokom jučerašnjeg dana. 

 

Državno tužilaštvo tereti Praštala, bivšeg komandanta Šestog bataljona Šeste sanske brigade Vojske Republike Srpske (VRS), za učešće u progonu civilnog nesrpskog stanovništva. Praštalo je optužen da je naredio i izvršio ubistva, kao i da je znao, a nije spriječio ubistva, zatvaranja i druga oduzimanja fizičke slobode. 

 

Taj postupak se vodio pred Državnim sudom, a u toku je bio dokazni postupak Tužilaštva.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!