NAKON ŠTO JE OPOZICIJA POKLEKLA PRED DODIKOM

Vukota Govedarica na sjednici definitivno odlučio: Ide li i SDS u koaliciju sa SNSD-om i u Vladu RS?

Front17.11.18, 16:49h

Vukota Govedarica na sjednici definitivno odlučio: Ide li i SDS u koaliciju sa SNSD-om i u Vladu RS?
-Ne želimo da varamo naše građane i ostajemo dosljednji našoj politici – ustvrdio je on i dodao da, kada je u pitanju nivo BiH, radit će u interesu RS-a


 

Koalicije s SNSD-om neće biti, niti ulaska u Vladu RS-a – rekao je predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Vukota Govedarica


-Glavni odbor će se izjasniti da li ja kao predsjednik imam njihovu podršku – rekao je Govadarica i dodao da traži od tog stranačkog tijela da ne prihvati koaliciju s SNSD-om i ulazak u Vladu RS, jer smatra da za tako nešto ne postoji osnov. 


-Ne želimo da varamo naše građane i ostajemo dosljednji našoj politici – ustvrdio je on i dodao da, kada je u pitanju nivo BiH, radit će u interesu RS-a. 


Potvrdio je da su na sjednici Glavnog odbora, uz dva glasa protiv, odbačene žalbe Obrena Petrovića, Konstadina Vasića i Uroša Vojinovića, na odluke o isključenju iz stranke. 


Glavnom odboru je predložio, kako je naveo, raspuštanje Gradske organizaciju SDS-a u Doboju. 


-Moramo da zauzmemo stav kako i na koji način ćemo da tretiramo poslanike iz Doboja jer su se već izjasnili da neće učestvovati u radu Kluba SDS-a u Narodnoj skupštini RS-a – rekao je on ističući da će zbog nestatutarnosti biti stavljeni van snage zaključci dobojskog SDS-a, da oni idu u vlast u RS i na nivou BiH. 


U pauzi sjednice Glavnog odbora SDS-a, Govedarica je za RTV BN ustvrdio da očekuje podršku za pomenute odluke, kao i da na sjednici nema povišenih tonova, već da, iako ne misle svi isto, vode raspravu o aktuelnoj političkoj situaciji u RS, u SDS-u i političkoj platformi stranke, koja će u decembru imati redovne stranačke izbore.


(FENA/ad) 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!