ROK ZA IZGRADNJU 2022.

Počinje gradnja Pelješkog mosta: Prvo se ruše stupovi, pa ispituje tlo, a evo šta će se završiti do kraja godine

Hronika30.07.18, 10:20h

Počinje gradnja Pelješkog mosta: Prvo se ruše stupovi, pa ispituje tlo, a evo šta će se završiti do kraja godine
Samo uvođenje je administrativno-tehničkog karaktera i u prvom redu se odnosi na preuzimanje sve potrebne dokumentacije, a po preuzimanju započinje teći ugovorni rok te se otvara i dnevnik radova

 

U Stonu će se danas otvoriti dnevnik radova i potpisati zapisnik o uvođenju kineskog konzorcija u gradnju Pelješkog mosta.  


Uvođenju u posao prisustvovat će ovlašteni predstavnici naručitelja, odnosno Hrvatskih cesta i izvođača radova.
  


Samo uvođenje je administrativno-tehničkog karaktera i u prvom redu se odnosi na preuzimanje sve potrebne dokumentacije, a po preuzimanju započinje teći ugovorni rok te se otvara i dnevnik radova, javlja RTL. 


Prvo se očekuje rušenje dvaju stupova napravljenih tijekom gradnje prvog mosta, a paralelno s time provodit će se pripreme za dolazak ploveće barže na lokaciju mosta s koje će se vršiti dodatna ispitna bušenja na sedam mjesta. 


Nakon što se obavi ispitivanje tla u morskom podmorju i bude li sve prema očekivanjima, zabijanje prvih pilona može se očekivati do kraja ove godine.  


Izgradnja Pelješkog mosta s pristupnim prometnicama trebala bi završiti do 2022. godine.  


(FENA/ad) 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!