Odluka Upravnog odbora

Nakon smjene Marijele Margeta-Hašimbegović, na mjesto direktora Narodnog pozorišta dolazi poznati glumac

Kultura19.07.18, 11:16h

Nakon smjene Marijele Margeta-Hašimbegović, na mjesto direktora Narodnog pozorišta dolazi poznati glumac
Skupština KS 26. juna nije prihvatila Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju Narodnog pozorišta, a Statut kaže da ako se ne prihvati izvještaj o radu, onda se mijenja Upravni odbor, odnosno cijela uprava

 

Upravni odbor Narodnog pozorišta Sarajevo za v. d. direktora predložio je glumca Izudina Bajrovića.

 

Bajrović će naslijediti smijenjenu direktoricu Marijelu Margetu-Hašimbegović, a o imenovanju Bajrovića konačnu odluku donosi Vlada Kantona Sarajevo, prenosi Faktor.

 

Razlog za smjenu Margete-Hašimbegović je neusvajanje izvještaja o radu Narodnog pozorišta za 2017. godinu. Smjenu je potpisao premijer Kantona Sarajevo Adem Zolj, na prijedlog ministra kulture i sporta u Vladi KS Mirvada Kurića.

 

Podsjetimo, Skupština KS 26. juna nije prihvatila Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju Narodnog pozorišta, a Statut kaže da ako se ne prihvati izvještaj o radu, onda se mijenja Upravni odbor, odnosno cijela uprava.

 

Vlada KS je odluku o smjeni donijela 5. jula, nakon što ranije Skupština KS nije usvojila izvještaj o radu za prošlu godinu.

 

Nakon odluke Upravnog odbora Narodnog pozorišta Izudin Bajrović je izjavio:

 

- Dok ne dobijem zvaničnu odluku o prijedlogu Upravnog odbora pozorišta, u ovom trenutku ne mogu ništa reći - kazao je Bajrović.

 

 

 

(Faktor, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook