Za mnoge bh. građane nedostižan luksuz

Skaču cijene apartmana na Jadranu: Spremate se na more? Pogledajte koliko vam treba novca samo za jednu noć...

Lifestyle13.07.18, 09:20h

Skaču cijene apartmana na Jadranu: Spremate se na more? Pogledajte koliko vam treba novca samo za jednu noć...
Najveća ponuda privatnog turističkog smještaja je u Sjevernoj i Srednjoj Dalmaciji te na Kvarneru i u Primorju. Nudi se više vrsta turističkog smještaja, među kojima je najviše apartmana

 

Prosječna dnevna cijena iznajmljivanja turističkog apartmana u Hrvatskoj iznosi 63 eura, a cijene variraju od 20 do čak 500 eura za dan najma, pokazuje analiza ponude na portalu Njuškalo.

 

Najveća ponuda privatnog turističkog smještaja je u Sjevernoj i Srednjoj Dalmaciji te na Kvarneru i u Primorju. Nudi se više vrsta turističkog smještaja, među kojima je najviše apartmana, no može se naći i cijelih kuća, kao i soba, prenosi tportal.

 

Sjeverna Dalmacija

 

Privatni smještaj u ovoj regiji bilježi najveći interes posjetitelja u prvoj polovici godine, ali i najpovoljnije cijene u sezoni, uspoređujemo li ih s ostalim priobalnim regijama. Najviše apartmana iz ove regije nudi se u Zadru, Vodicama te Viru i Biogradu na Moru. Prosječna cijena najma u Zadru iznosi 62 eura za dan, koliko je i u Biogradu na Moru, dok istovremeno prosječna cijena najma apartmana na Viru iznosi 56 eura za dan, a u Vodicama 57 eura.

 

Zanimljivo, u mjestu Pag prosječna dnevna cijena najma apartmana u sezoni iznosi 60 eura, dok istovremeno u obližnjoj Novalji, poznatoj prije svega po plaži Zrće, ta je cijena za 32 posto viša i iznosi 78 eura.

 

U mnogim mjestima ove regije apartman se može unajmiti već za tridesetak eura po danu. Neka od povoljnijih mjesta za ljetovanje u Sjevernoj Dalmaciji su Tribunj, Pirovac, Vrsi i Tisno.


Srednja Dalmacija

 

U ovoj regiji apartmani se mogu naći za 40-ak eura po danu, no prosječna cijena iznosi 73 eura. Najviše apartmana se nudi u Splitu, Makarskoj te Omišu. Iako se mogu naći i za 50-ak eura, prosječna dnevna cijena najma turističkog apartmana u Splitu usred sezone iznosi 80 eura.

 

Istovremeno, u Makarskoj se prosječno cijene kreću oko 64 eura, dok ćete u Omišu za dan najma apartmana trebati izdvojiti 72 eura. Neka od povoljnijih mjesta u ovoj regiji, prema cijeni najma apartmana, su Seget i Okrug.


Južna Dalmacija

 

Očekivano, najviše cijene u ovoj regiji su u Dubrovniku, u kojem prosječna cijena najma apartmana po danu iznosi 84 eura, no variraju od 60 pa do više od 150 eura. Uz Dubrovnik, najviše se apartmana u Južnoj Dalmaciji nudi u Orebiću te na Korčuli. Prosječna dnevna cijena najma apartmana u Orebiću iznosi 52 eura, dok je na Korčuli 62 eura. Orebić je jedno od povoljnijih mjesta za ljetovanje u ovom dijelu Hrvatske.
Istra, Kvarner i Primorje

 

Gledamo li Istru te Kvarner i Primorje, najveća ponuda apartmana je u Crikvenici, na Rabu te u Novom Vinodolskom i Omišlju. Prosječna cijena apartmana u Crikvenici u sezoni iznosi 67 eura, dok je na Rabu ona 63 eura po danu. U Puli ćete prosječno za dan najma morati izdvojiti 76 eura, dok je u Rijeci najam daleko povoljniji i iznosi 56 eura za dan.

 

 

(tportal, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!