FOTO/ OSJETLJIV ŽELUDAC FB CENZORA

Facebook se uznemirio zbog ove fotografije i blokirao bh. novinara: Dragan Bursać objavio sliku logora za Bošnjake u Srbiji...

Hronika29.05.18, 16:05h

Facebook se uznemirio zbog ove fotografije i blokirao bh. novinara: Dragan Bursać objavio sliku logora za Bošnjake u Srbiji...
Zlostavljanih, silovanih, prebijanih, izgladnjavanih, gušenih u kamionima... Pa nisu Užice u Krajini ili Hercegovini!? Treba li uopće reći da za ovaj „humanitarni projekat“ niko nikada nije odgovarao, napisao je Bursać uz potresnu fotografiju

 

 

Nakon što je banjalučki novinar Dragan Bursać jučer na svom Facebook profilu objavio fotografiju iz logora za Bošnjake "Šljivovica" kod Užica u Srbiji, iz Facebooka je uslijedila hitna reakcija u vidu blokade njegovog profila.

 

Bursać je objavio sliku logora uz tekst u kojem je još jednom podsjetio da je Srbija bila agresor na Bosnu i Hercegovinu.


"Braćo Srbi, ovo vam je konc-logor za Bošnjake „Šljivovica“ kod Užica. Pa mi recite kako Srbija nije izvršila agresiju na Bosnu i Hercegovinu, a u centru Srbije logor. I u logoru 800 stotina bošnjačkih duša. Zlostavljanih, silovanih, prebijanih, izgladnjavanih, gušenih u kamionima... Pa nisu Užice u Krajini ili Hercegovini!? Treba li uopće reći da za ovaj „humanitarni projekat“ niko nikada nije odgovarao", napisao je Bursać uz potresnu fotografiju.

 

logor-sljivovica-fb-bursac


Međutim, nakon objave Facebook je uklonio sliku, a Bursaćev profil blokirao na 24 sata zbog, kako se navodi u obraloženju, "kršenja standarda Facebook zajednice".


Njegova supruga je potom na svom prolifu objavila kratko pojašnjenje i komentar:


"Objava o postojanju logora za Bošnjake “Šljivovica” kod Užica u Srbiji je uklonjena, jer navodno krši standarde Facebook zajednice. Istina je suviše ogoljena za osjetljive želuce Facebook cenzora. Draganov Facebook nalog je blokiran na 24h, što ga neće spriječiti da radi na širenju istine koliko god ona bila “neprijatna” za nečije standarde", napisala je Vanja Bursać.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook