Poznati holivudski producnet predao se policiji u New Yorku

Harveya Weinsteina za silovanje optužuju Salma Hayek, Ashley Judd, Gwyneth Paltrow, Angelina Jolie...

Hronika25.05.18, 14:43h

Harveya Weinsteina za silovanje optužuju Salma Hayek, Ashley Judd, Gwyneth Paltrow, Angelina Jolie...
Deseci žena - među kojima su glumice Salma Hayek, Ashley Judd, Gwyneth Paltrow, Angelina Jolie i Rose McGowan - optužile su Weinsteina za seksualno uznemiravanje

 

Bivši holivudski producent Harvey Weinstein u petak je stigao u policijsku stanicu u New Yorku kako bi se predao zbog optužbi za seksualno uznemiravanje, objavili su američki mediji.

 

Deseci žena - među kojima su glumice Salma Hayek, Ashley Judd, Gwyneth Paltrow, Angelina Jolie i Rose McGowan - optužile su Weinsteina za seksualno uznemiravanje, a formalnu optužnicu protiv njega trebao bi podići ured oblasnog tužioca, navodi New York Times, pozivajući se na dvojicu zvaničnika zaduženih za provođenje zakona.

 

Njega su, između ostalog, žrtve optužile za silovanje, seksualno zlostavljanje, vrijeđanje i uznemiravanje. Weinstein je po nekim navodima plaćao ženama da šute ili ih je prisiljavao na to.

 

Sudeći po dokumentima dostavljenim sudu, saznanja o njegovom ponašanju bila su toliko raširena da su službenici Weinstein kompanije dobili zadatak da pripreme sobe za Weinsteinove seksualne susrete, kasnije ih čisteći i vraćajući ženama koje su bile u njima njihove lične stvari, prenosi dpa.

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook