Demonstranti odbijaju razgovor

Salko Bukvarević izvisio, pa poručio demobilisanim borcima: Evo mene u uredu u Tuzli, čekam vas...

Front02.03.18, 16:09h

Salko Bukvarević izvisio, pa poručio demobilisanim borcima: Evo mene u uredu u Tuzli, čekam vas...
Pozivamo ih da dođu u institucije FBiH, ovdje u Tuzli, da odrede svoje delegate i da potpuno jasno razgovaramo o njihovim zahtjevima. Želimo da ih na licu mjesta uvjerimo da je registar borac sa područja TK uspostavljen, kazao je Bukvarević

 

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević nalazi se u Tuzli, gdje očekuje dolazak predstavnika demobilisanih boraca na razgovore.

 

Ističe da je proteklih 48 sati u Federalnom ministarstvu uspostavljeno stalno dežurstvo i razgovori s predstavnicima boračkih udruženja. U toku jučerašnjeg dana su u cjelokupnim dnevnim razgovorima razmatrali novonastalu situaciju.

 

-Pozvali smo više puta sve predstavnike boračkih udruženja da dođu u sjedište Ministarstva i razgovaramo. Oni su više puta to odbili i kazali da neko od nas treba da dođe u Tuzlu. Evo mene u Tuzli u sjedištu Federalnog ministarstva za pitanja boraca. Uredno smo u 11 sati dogovorili da će oni u 14 sati biti ovdje sa svojom delegacijom. Čekamo ih i čekat ćemo ih sve dok ne odluče hoće li doći na razgovor - kazao je Bukvarević, javlja N1.

 

Pozvao ih je da dođu u institucije FBiH u Tuzli, da odrede svoje delegate i da se potpuno jasno razgovaraju o njihovim zahtjevima.

 

- Želimo da ih na licu mjesta uvjerimo da je registar boraca s područja TK uspostavljen - poručio je Bukvarević.

 

Demobilisani borci s područja TK, koji već treći dan drže pod blokadom saobraćajnu petlju Šićki Brod kod Tuzle, i dalje insistiraju na tri zahtjeva vezana za borački dodatak, uvid u registar boraca, te prestanak finansiranja iz budžeta oko 1.600 raznih boračkih udruženja.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook