Došao u posjetu majci, pa nestao bez traga

Poznati rezultati obdukcije Amera Sitnića: Zašto se 28-godišnji mladić iz Livna objesio uoči novogodišnje noći?!

Hronika02.01.18, 15:57h

Poznati rezultati obdukcije Amera Sitnića: Zašto se 28-godišnji mladić iz Livna objesio uoči novogodišnje noći?!
Nastradalom Ameru je prije desetak godina umro otac u pedesetim godinama pa je kao jedinac živio sam s majkom Ismetom, za koju je bio jako vezan

 

 

Kako je ranije najavljeno, danas je završena obdukcija nad tijelom 28-godišnjeg Amera Sitnića iz Livna, a obavljena je u mrtvačnici Kantonalne bolnice Livno. 


Obdukciju je izvršio mr. sc. dr. Amir Spahić, specijalista patolog iz Travnika, koji je za "Avaz"  potvrdio da se radilo o samoubistvu vješanjem te da nema tragova nasilne smrti. 


Dežurni tužilac Zdravko Šarić, koji je vodio slučaj od početka, također je potvrdio da se radi o samoubistvu, nakon čega je rodbina preuzela tijelo nastradalog mladića i prevezla u gasulhanu livanjske džamije na Topovima, gdje će se obaviti pripreme za dženazu koja je zakazana za srijedu, iza ikindija-namaza.


Nastradalom Ameru je prije desetak godina umro otac u pedesetim godinama pa je kao jedinac živio sam s majkom Ismetom, za koju je bio jako vezan. 


Na mjestu tragedije pronađen je i Amerov automobil koji je prevezen u policiju radi vještačenja, a policija je, izuzela i mobitel nastradalog, te dokumente i druge predmete nađene kod nastradalog, a koji su potrebni za istragu.


Podsjećamo, na lokalitetu "Bostanu" u blizini naselja Guber, pored Livna u nedjelju je pronađeno beživotno tijelo nestalog 28 - godišnjeg Amera Sitnića iz Livna.

 

On je tog dana bio u Livnu u posjetu majci, a inače živi u Sarajevu. Majka ga je posljednji put vidjela u petak oko 17 sati i od tada mu se izgubio svaki trag.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook