NAKON ODLUKE U HAGU

Jasna i kratka poruka iz Ambasade SAD-a: Prihvatite presudu Ratku Mladiću i okrenite se pomirenju!

Front22.11.17, 13:45h

Jasna i kratka poruka iz Ambasade SAD-a: Prihvatite presudu Ratku Mladiću i okrenite se pomirenju!
Apelujemo na sve strane da prihvate ovu presudu i ponovno se okrenu kontinuiranom angažmanu na pomirenju i mirnom zajedničkom životu koji su neophodni za budućnost stabilne, sigurne Bosne i Hercegovine u kojoj su zaštićena prava svih njenih građana, navodi se u saopštenju Ambasade SAD-a u Sarajevu

 

 

 

Ambasada SAD-a u Sarajevu smatra današnju presudu Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju u slučaju protiv Ratka Mladića važnim korakom ka utvrđivanju odgovornosti pojedinaca koji su uzrokovali strašne patnje građana Bosne i Hercegovine.


Između ostalih zločina, Mladić je proglašen krivim za zločin genocida u Srebrenici 1995. godine, zločine protiv čovječnosti i progone širom zemlje, teroriziranje građana Sarajeva i uzimanje pripadnika mirovnih trupa UN za taoce. Nadamo se da će ova presuda žrtvama i njihovim porodicama donijeti smiraj i dati osjećaj da je pravda barem donekle zadovoljena.


Apelujemo na sve strane da prihvate ovu presudu i ponovno se okrenu kontinuiranom angažmanu na pomirenju i mirnom zajedničkom životu koji su neophodni za budućnost stabilne, sigurne Bosne i Hercegovine u kojoj su zaštićena prava svih njenih građana, navodi se u saopštenju Ambasade SAD-a u Sarajevu.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook