Policija traga za švercerom

Natovario mazgu sa dvije vreće skanka pa krenuo iz Albanije u Crnu Goru

Hronika12.11.17, 16:17h

Natovario mazgu sa dvije vreće skanka pa krenuo iz Albanije u Crnu Goru
Kada je lice primjetilo policijske službenike dalo se u bjekstvo u pravcu Albanije

 

Službenici crnogorske Uprave policije pronašli su oko 33,5 kilograma droge "skank" i intenzivno tragaju za osobom koja je odbacila dvije vreće u kojima se nalazila droga.

 

Službenici Odjeljenja granične bezbjednosti Tuzi, juče su, u blizini mjesta Poprati, postupajući po operativnoj informaciji, na pješačkoj stazi koja vodi preko granične linije iz pravca Albanije u Crnu Goru postavili zasjedu, a oko 5.30 časova primijetili su lice koje se kreće pješačkom stazom i vodi mazgu natovarenu sa dvije vreće.

 

"Kada je lice primjetilo policijske službenike dalo se u bjekstvo u pravcu Albanije. O događaju su obaviješteni službenici policije Albanije", navodi se u saopštenju crnogorske Uprave policije.

 

Pregledom terene policajci su pronašli dvije vreće u kojima su se nalazila 52 pvc pakovanja droge tipa skank, ukupne težine 33,5 kilograma.

 

Droga je, kako su rekli iz Uprave policije, predata službenicima Odsjeka za borbu protiv droge radi daljeg postupanja i biće upućena u forenzički centar radi vještačenja.

 

Navodi se da je o događaju obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se podnese krivična prijava protiv nepoznatog počinioca.

 

"Preduzimaju se intenzivne mjere i radnje, u sardnji sa službenicima policije Albanije, u cilju identifikacije, lociranja i lišenja slobode lica osumnjičenog za ovo krivično djelo", navodi se u saopštenju.

 

(Nezavisne, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook