Sastanak u Sarajevu 23. oktobra

'Shell' stiže u BiH da traži naftu: Iz pregovora se povukli prije dvije godine, a sad su se predomislili...

Biznis Klub15.10.17, 10:33h

'Shell' stiže u BiH da traži naftu: Iz pregovora se povukli prije dvije godine, a sad su se predomislili...
Ova kompanija je 2011. imala potpisan Memorandum o razumijevanju koji je produžavan i 2013. i 2014. iz pregovora s Vladom FBiH iznenada su se povukli 2015. godine

 

Jedna od najvećih svjeskih kompanija “Shell” iskazala je interes za poslovnu saradnju s predstavnicima Vlade FBiH kada su u pitanju istraživanja i eksploatacija nafte na području Federacije, saznaje Dnevni avaz.

 

Sastanak predstavnika “Shella” i Vlade FBiH zakazan je za 23. oktobar u Sarajevu. Oni su iskazali volju da se vrate u pregovore s Vladom FBiH i dobiju koncesiju za istraživanje.

 

Ovu informaciju za Avaz je potvrdio federalni ministar Nermin Džindić.

 

– Tačno je da su zakazali sastanak i vidjet ćemo šta će od svega biti. Interes da se vrate u BiH postoji, rekao je Džindić.

 

Ova kompanija je 2011. imala potpisan Memorandum o razumijevanju koji je produžavan i 2013. i 2014.  iz pregovora s Vladom FBiH iznenada su se povukli 2015. godine.

 

Džindić je potvrdio da će početkom naredne sedmice biti održan sastanak na kojem će biti donesena konačna odluka o raspisivanju javnog poziva za izbor stručnog međunarodnog konsultanta koji će pregovarati s potencijalnim istraživačem nafte.

 

Ministar navodi da je posao međunarodnog konsultanta da vodi pregovore i izabere najstručniju kompaniju kako bi bio potpisan najpovoljniji ugovor za Federaciju. 

 

(Biznisinfo.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN7md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook