dodikov prijedlog naišao na odobravanje

RTRS će stati iza snimanja filma o Karadžiću: Njegov branilac se nada da će sa slobode moći da učestvuje!

Hronika16.08.17, 12:03h

RTRS će stati iza snimanja filma o Karadžiću: Njegov branilac se nada da će sa slobode moći da učestvuje!
Komentarišući najavu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, da bi RTRS trebalo da snimi film o Radovanu Karadžiću i njegovom učešću u borbi za slobodu srpskog naroda, kao odgovor na snimanje turske serije o Aliji Izetbegoviću, Milinović kaže da je ova televizija spremna da se upusti u realizaciju takvog projekta

 

Radio-televizija Republike Srpske rado će stati iza ideje o snimanju igranog filma o Radovanu Karadžiću, rekao je za "Novosti" generalni direktor RTRS-a Draško Milinović.



Komentarišući najavu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, da bi RTRS  trebalo da snimi film o Radovanu Karadžiću i njegovom učešću u borbi za slobodu srpskog naroda, kao odgovor na snimanje turske serije o Aliji Izetbegoviću, Milinović kaže da je ova televizija spremna  da se upusti u realizaciju takvog projekta.


- To je veoma ozbiljan posao koji bi zahtijevao jaku produkciju, vrijeme, kvalitetan scenario i režiju, bez kojih nema nijednog filma. Ukoliko bi se napravio dobar scenario i složile sve kockice, RTRS je spreman da produkciono, tehnički i tehnološki stane iza toga sa svojim kapacitetima.


Karadžićev branilac pred Tribunalom Goran Petronijević rekao je da se nada da bi Karadžić sa slobode mogao da učestvuje u stvaranju filma o njemu.


- Ako ne bude tako, sigurno ćemo tražiti neki način da se uključi u taj projekat, recimo, savjetodavno, pismima...Sa Karadžićem nisam razgovarao o ovoj temi, jer je nova - kaže Petronijević, podsjećajući da je već snimnjen dokumentarni film o prvom predsjedniku Republike Srpske, sada zatočenom u Sheveningenu.


Petronijević je ubijeđen da će se pokazati da je njegov branjenik pozitivna istorijska ličnost koji zaslužuje da njegov život rad i odluke koje je donosio u najtežim okolnostima po srpski narod budu zabilježeni na filmskom platnu.

 

(RTRS, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook