VIDEO/ Napad na Turkish Aerospace Industries Inc.

Ubijeno dvoje terorista u Ankari: Tri osobe poginule, a 14 povrijeđeno u napadu

Hronika23.10.24, 17:30h

Ubijeno dvoje terorista u Ankari: Tri osobe poginule, a 14 povrijeđeno u napadu
- Osuđujem ovaj gnusni napad. Naša borba će se nastaviti istrajnošću i odlučnošću sve dok i posljednji terorista ne bude neutraliziran - naveo je ministar Ali Yerlikaya

 

 

Ministar unutrašnjih poslova Turske Ali Yerlikaya potvrdio je da su tri osobe poginule, a 14 povrijeđeno u terorističkom napadu u okrugu Kahramankazan u Ankari. Napad je izvršen na kompaniju Turkish Aerospace Industries Inc. (TAI).

 

- Dvoje terorista su neutralizirano u terorističkom napadu na objekte Turkish Aerospace Industries Inc. (TAI) Ankara Kahramankazan. Nažalost, u napadu smo imali 3 žrtve i 14 ranjenih. Osuđujem ovaj gnusni napad. Naša borba će se nastaviti istrajnošću i odlučnošću sve dok i posljednji terorista ne bude neutraliziran - naveo je ministar.

 

- Ranjenici unutra se evakuišu. Ovo je vrlo važno mjesto za tursku odbrambenu industriju. Preduzete su mjere. Posebni timovi su poslati unutra. Kontrole se sprovode i iz vazduha. Možemo potvrditi da je terorista koristio dugocijevno oružje - rekao je s lica mjesta novinar CNN-a Turk Murat Bekmešči.

 

 

(DEPO PORTAL/au)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook