posebno priznanje

Španskoj glumici Mireli Balić uručena nagrada OFF-a za najbolju žensku ulogu u serijama

Kultura24.07.24, 13:03h

Španskoj glumici Mireli Balić uručena nagrada OFF-a za najbolju žensku ulogu u serijama
Mirela Balić je do sada snimila nekoliko filmova i serija, a najveću popularnost stekla je u globalno popularnoj španskoj seriji „Elite“ u produkciji Netflixa

 

 

Uoči specijalne projekcije filma „Jan“ u Pozorištu mladih u Sarajevu, španskoj glumici Mireli Balić sinoć je uručena nagrada Omladinskog Film Festivala Sarajevo za najbolju žensku ulogu u serijama.

 

Nagradu joj je uručio ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda.

 

- Pripala mi je čast dodijeliti nagradu ovoj talentovanoj glumici, koja pored velikog uspjeha koji je ostvarila u svijetu, ipak nije zaboravila bosanskohercegovačke korijene i  kulturu. S velikom pažnjom pratimo njen rad i zahvalan sam što našu zemlju promoviše na najbolji način. Ministarstvo kulture i sporta KS sa zadovoljstvom je i ove godine podržalo Omladinski Film Festival koji je dokaz kako mladi ljudi  u filmskoj industriji mogu ponuditi mnogo kvalitetnih stvari i energije - poručio je ministar Magoda.

 

Mirela Balić je do sada snimila nekoliko filmova i serija, a najveću popularnost stekla je u globalno popularnoj španskoj seriji „Elite“ u produkciji Netflixa.

 

- Hvala Sarajevo. Sretna sam i uzbuđena. Imam tremu. Posebno mi je drago što je ova nagrada na našem jeziku - rekla je Balić.

 

- Mirela je u potpunosti opravdala nagradu koju smo joj dodijelili. Ona je mlada, uspješna i talentovana glumica. U njoj vidimo vrijednosti OFF-a – umjetničku razmjenu mladih filmskih stvaralaca, promociju darovitih i perspektivnih glumaca i reditelja, solidarnost i afirmaciju ljudskih prava kroz filmsku umjetnost -  rekao je direktor Omladinskog Film Festivala Kenan Musić.

 

 

 

(DEPO PORTAL/af)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook