povodom godišnjice genocida u Srebrenici

Poruka mons. Vukšića: 'Ne može se promijeniti ono što se deogodilo... Grobovi žrtava veliki su propovjednici mira!'

Hronika10.07.24, 10:20h

Poruka mons. Vukšića: 'Ne može se promijeniti ono što se deogodilo... Grobovi žrtava veliki su propovjednici mira!'
Želim ponoviti: Grobovi žrtava veliki su propovjednici mira! I moralno obvezuju na izgradnju društvene sloge i da se svaki život poštuje i čuva - poručio je mons. Tomo Vukšić

 

 

 

U povodu obilježavanja 29. godišnjice genocida u Srebrenici vrhbosanski nadbiskup metropolita i predsjednik BK-a BiH mons. Tomo Vukšić poslao je prigodnu poruku u kojoj je izrazio sućut svim ožalošćenima zbog gubitka bliskih osoba.


- U povodu obilježavanja 29. godišnjice genocida u Srebrenici izražavam najiskreniju sućut svima, koji su ožalošćeni zbog gubitka članova svojih obitelji, prijatelja i poznanika. I ponizno molim dragoga Boga da sve pokojne nagradi vječnim životom.


Pred tolikim tragedijama koje se, nažalost, događaju u svijetu, mora se ponavljati, da se nasilje nad ljudskim životom, koji je najveća vrednota na zemlji, osim što je težak prekršaj zakona, izravno protivi također volji Boga svemogućega, Stvoritelja i jednoga Gospodara života, koji je naredio: 'Ne ubij!'- istaknuo je mons. Vukšić.


Naglasio je da se ne može promijeniti ono što se dogodilo, ali da se mora čuvati mir i spriječiti da se nasilje nikomu i nigdje više ne događa.


- I želim ponoviti: Grobovi žrtava veliki su propovjednici mira! I moralno obvezuju na izgradnju društvene sloge i da se svaki život poštuje i čuva - poručio je mons. Tomo Vukšić, priopćila je Vrhbosanska nadbiskupija.


(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook