Skandalozno

Mediji iz Srbije napali bh. reprezentativca i igrača Partizana zbog objave o Srebrenici

Sport04.07.24, 08:50h

Mediji iz Srbije napali bh. reprezentativca i igrača Partizana zbog objave o Srebrenici
Posebno žalostan bio je tekst Informera u kojem se nedavno usvojena rezolucija UN-a o genocidu u Sebrenici naziva sramotnom i ‘usvojenom na silu‘ iako su je podržale 84 države

 

 

Medijsko ludilo u Srbiji još jednom je pokazalo svoje užasno lice, ovoga puta na primjeru Nihada Mujakića.

 

Nekadašnji fudbaler Sarajeva i trenutni reprezentativac BiH našao se na sramotnom udaru i to zbog fotografije o genocidu u Srebrenici koju je objavio prije nekoliko godina.

 

Riječ je o fotografiji objavljenoj 2020. godine na kojoj je naslikan cvijet Srebrenice uz opis: "Nikada zaboraviti Srebrenicu", a koju su srbijanski mediji protumačili ‘guranjem prsta u oko Srbijancima‘.

 

Posebno žalostan bio je tekst Informera u kojem se nedavno usvojena rezolucija UN-a o genocidu u Sebrenici naziva sramotnom i ‘usvojenom na silu‘ iako su je podržale 84 države.

 

Nemogućnost Srbije i srbijanske javnosti da se pomiri sa historijskim činjenicama i preuzme odgovornost za užasne stvari koje su počinjene u ime ostvarenja velikosprskih projekata, među njima i genocid u Sebrenici, dovodi do toga da i fudbaleri koji, baš kao i svi građani Bosne i Hercegovine i svijeta, imaju dužnost i moralnu obavezu sjećati se ovakvih i sličnih datuma, budu predmet šikaniranja i užasnih napada.

 

nihad-mujakic-objava-srebrenica

 

(DEPO PORTAL/mm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook