Žestoka utakmica

Malo je falilo do senzacije: Portugalci na lutriju pobijedili hrabru Sloveniju

Sport01.07.24, 23:42h

Malo je falilo do senzacije: Portugalci na lutriju pobijedili hrabru Sloveniju
Nakon 120. minuta bilo 0:0, pa se uslijedio šutiranju penala koje je na kraju pripalo Portugalu

 

 

U okviru osminefinala Evropskog prvenstva u Njemačkoj igraju Portugal i Slovenija, a krajnji rezultat utakmice nakon 120.minuta je 0:0, a nakon penala je bilo 3:0 a Portugal se plasirao u četvrtfinael.

 

Prvu priliku na utakmici zabilježio je Ruben Dias koji je dočekao jedan centrašut u šesnaestercu i pucao, ali lopta je otišla pored gola. Start utakmice je pripao reprezentaciji Portugala koja je kontroslisala igru. Sjajna prilika za Portugal u 14. minuti Bernando Silva je uputio centrašut, a na njega su kasnili Ronaldo i Fernandes.

 

U nastavku Portugal je nastavio za napadima, ali odbrana Slovenije je uspijela da otkloni sve šanse izabranika Roberta Martineza. Slovenija je pokušavala da preko kontri dođe do šansi, Šeško je imao jedan pokušaj, ali je to išlo po sredini gola. Zadnja šansa je bila za Palinhu, od stativu je lopta udarila i napustila granice igrališta. Tako je i završeno prvo poluvrijeme.

 

Nastavak utakmice donio nam je novu dominaciju na terenu, a prvu priliku, te i udarac u okvir gola je imao Ronaldo iz slobodnog udarca. Šeško je u 59. minuti imao sjajan prodor, ali nije uspio da uputi precizan udarac.

 

Ronaldo je u 71 minuti imao novi pokušaj iz slobodnog udarca, koji je potišao visoko preko gola. Nastavio se pritisak Portugala, ali bez ozbiljnih prilika u nastavku utakmice. Ronaldo je imao u 88. minuti sjajnu priliku, ali Oblak je to zaustavio. Nakon 90 minita utakmica je završena 0:0, pa su usljedili produžetci.

 

Prvi produžetak nije ponudio poseben prilike, Slovenija je pokušala pritisne, imali su i jednu priliku preko Verbiča koja je blokirana, Portugalove šanse da dođu do gola Slovenije nisu uspijevale , do 103. minute i prodora Jote, a Ronaldo je preuzeo odgovornost, a Oblak to odbranio, te je tako završen prvi produžetak.

 

Drugi produžetak donio je prvo šansu Palinhe koja je dosta namučila Oblaka koji je izbio loptu van terena.Najbolja prilika na utakmici je bila za Šeška nakon kiksa Pepa imao je šansu jedan na jedan, ali Šeško to ne koristi sjajna odbrana čuvara mreže Portugala.

 

Tako je nakon 120. minuta bilo 0:0, pa se uslijedio šutiranju penala koje je na kraju pripalo Portugalu.

 

(DEPO PORTAL/mm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook