Policija traži njeno privođenje

Trudna supruga napadača iz Beograda pod lupom policije: Napustila Srbiju prije tri dana, policija upala u stan koji su iznajmljivali u Novom Pazaru

Hronika30.06.24, 11:39h

Trudna supruga napadača iz Beograda pod lupom policije: Napustila Srbiju prije tri dana, policija upala u stan koji su iznajmljivali u Novom Pazaru
Potpredsjednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić donio je odluku poslije jučerašnjeg terorističkog napada o proglašenju crvenog nivoa bezbjednosnih prijetnji od terorizma

 

 

Besa (26) rođena u Beranama, supruga napadača Miloša Žujovića koji je samostrelom ranio pripadnika Žandarmerije koji je čuvao zgradu Ambasade Izraela na Dedinju, napustila je Srbiju prije tri dana.


Ona je 27. juna otišla za Crnu Goru. Za sada se ne zna pouzdano da li je znala za teroristički plan supruga, odnosno da li je saučesnica u terorističkom napadu muža na izraelsku ambasadu u Beogradu. Prema saznanjima „Blica“, MUP Srbije zatražio je od crnogorske policije privođenje i ispitivanje Žujovićeve supruge.


Miloš Žujović koji je po prelasku u islam uzeo ime Salahudin sa suprugom je živio u Novom Pazaru. Kako saznaje ovaj portal, oni imaju jednog sina N. Ž. koji će 4. jula napuniti godinu dana. Prema informacijama koje se još provjeravaju, a kojima raspolaže srpski MUP, Besa Žujović je trudna.


U stanu koji su iznajmljivali u Novom Pazaru, osim smeća, pronađene su i pelene. Besa je rođena muslimanka. MUP Srbije objavio je juče fotografiju teroriste Miloša Žujovića i Bese koja je napravljena 11. marta u Upravi za strance prilikom njene prijave boravka. 
 

Potpredsjednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić donio je odluku poslije jučerašnjeg terorističkog napada o proglašenju crvenog nivoa bezbjednosnih prijetnji od terorizma.
 

„Svi pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova preduzimaju mjere kako bi osigurali bezbjednost i sigurnost građana“, stoji u opisu fotografija objavljenih na Instagram profilu MUP-a.


Policija je juče uhapsila i Igora Despotovića (25) zbog sumnje na terorističko udruživanje zajedno sa ubijenim napadačem Milošem Ž., nakon napada na pripadnika Žandarmerije samostrelom ispred Ambasade Izraela u Beogradu. Despotović nije prvi put hapšen zbog planiranja terorističkog napada.
 

Podsjećamo, Žujović je juče oko 11 sati samostrelom pogodio pripadnika Žandarmerije Miloša Jevremovića. (34) u vrat ispred Ambasade Izraela u Beogradu, a kod sebe je imao i nož. Miloš Jevremović (34), pripadnik Žandarmerije koga je napadač ranio samostrelom, operisan je u Urgentnom centru gdje mu je iz vrata izvađena strijela i nalazi se u stabilnom stanju.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook