EP U BOKSU

Najbolja juniorska bokserka BiH Šejla Biberović danas ide na evropsku medalju

Sport28.06.24, 11:58h

Najbolja juniorska bokserka BiH Šejla Biberović danas ide na evropsku medalju
Danas se u hotelu Hills od 14 sati održavaju polufinalne borbe, sutra slijedi pauza, a finalni mečevi su zakazani za 30. juni

 

 

Evropsko juniorsko prvenstvo u boksu koje se ove godine održava u Sarajevu približava se završnim borbama. Danas će boje Bosne i Hercegovine u polufinalu kategorije za djevojčice (-50kg) braniti Šejla Biberović. U Savezu ne kriju oduševljenje zbog sjajnih rezultata Biberović.


- Veliko hvala Šejli Biberović i cijelom timu koji stoji iza nje za radu i trudu koji je doveo do ovog rezultata. Svi u Bokserskom savezu Bosne i Hercegovine smo ponosni na njen rezultat i navijamo za što bolji plasman, te se nadamo još jednoj pobjedi danas - kazao je predsjednik Bokserskog saveza Bosne i Hercegovine Predrag Bartula.


Danas se u hotelu Hills od 14 sati održavaju polufinalne borbe, sutra slijedi pauza, a finalni mečevi su zakazani za 30. juni.


- Treća borba današnjeg dana je upravo meč Šejle Biberović protiv Mađarice Petriman Patricije. Ukoliko dobije borbu, Šejla ide na zlato i finale. Ukoliko ne, ona je ovim rezultatom već osigurala zagarantovanu bronzanu medalju, što je najveći uspjeh naše reprezentacije na turniru. Šejla šalje važnu poruku za sve djevojčice i djevojke širom naše zemlje i njena priča je već inspiracija koju su prepoznali mnogi - dodao je generalni sekretar Adnan Pašić.


Evropsko juniorsko prvenstvo u Sarajevu je već ocijenjeno od generalnog sekretara EUBC-a Kirilla Shchekutyeva i predsjednika EUBC-a Ioannis Filippatosa, kao jedno od najbolje organiziranih u ovoj kategoriji, uz posebne pohvale za izuzetnu posjećenost događaja i sjajan interes domaće javnosti. 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook