nakon požara

Strah u sarajevskom naselju: 'Često su se svađali, prošle godine su teško pretukli brata'

Hronika28.06.24, 10:27h

Strah u sarajevskom naselju: 'Često su se svađali, prošle godine su teško pretukli brata'
Tijela su potpuno ugljenisana i utvrđuje se njihov identitet

 

 

U požaru koji se jučer dogodio u sarajevskom naselju Širokača u kući su pronađena tri tijela. Uviđaj još traje, a komšije su šokirane, ali ne i iznenađene. U razgovoru za N1 kazali su kako su se čule i eksplozije, a da je svemu prethodila i svađa.

 

Jedan od komšija kazao je kako su svađe među porodicom, tačnije braćom, bile česte, a da je prije godinu dana stariji brat teško pretučen.

 

“Prije godinu dan su imali problem između sebe. Starijeg brata su pretukli da je ostao bez oka i nije mogao hodati. Tada je rekao da to nije njoš završeno. I eto sinoć oko pola 10 se dogodilo. Nije me iznenadilo, ali nisam očekivao da će tako tragično završiti”, rekao je komšija.

 

Navodi kako je uplašen za sigurnost omladine te navodi kako u ovom naselju nema policije.

 

Drugi komšija isto ističe kako se stanovnici ne osjećaju sigurnim.

 

- Sistem i društvo ne rade dovoljno da se osjećamo sigurno. To treba krenuti od nižih nivoa da se urade provjere nekih ljudi. Generalno se ne osjećamo sigurno -  kazao je.

 

Prema navodima stanovnika ovog naselja, navodno je bilo i prijetnji pištoljem. Prema nezvaničnim informacijama, stradali su dva muškarca i jedna žena. Kuća je u požaru potpuno uništena.

 

Tijela su potpuno ugljenisana i utvrđuje se njihov identitet.

 

 

 

(DEPO PORTAL/af)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook