sukob na parkingu

Nakon što je na Baščaršiji pucao u Kerima Hodu: Tarik Švrakić ide u pritvor, već stigao u KPZ Zenica

Hronika23.06.24, 11:31h

Nakon što je na Baščaršiji pucao u Kerima Hodu: Tarik Švrakić ide u pritvor, već stigao u KPZ Zenica
Postupajući tužilac jučer je Općinkom sudu u Sarajevu podnio prijedlog za određivanje pritvora Tariku Švrakiću zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, prikrivanja dokaza i zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo

 

 

 

Tariku Švrakiću, koji je u četvrtak ranio Kerima Hodu na parkingu u ulici Tabaci na Baščaršiji, određen je jednomjesčni pritvor te je jučer prevezen u zenički zatvor, potvrdio je za portal Avaza Rusmir Isak, direktor Kaznenopopravnog zavoda Zenica.


- On je sinoć dovezen u KPZ - kazao je Isak za Avaz.


Postupajući tužilac jučer je Općinkom sudu u Sarajevu podnio prijedlog za određivanje pritvora Tariku Švrakiću zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, prikrivanja dokaza i zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo.


Tarik Švrakić se tereti za krivična djela izazivanje opće opasnosti i nanošenje teških povreda.


Policijski službenici PU Stari Grad, dana 20.06.2024. godine, u 23.30 sati, slobode su lišili muškarca T.Š. (1992) iz Sarajeva zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo Izazivanje opće opasnosti (član 323. stav 1. KZ FBiH) i Teška tjelesna povreda (član 172. stav 1. KZ FBiH) na štetu K.H. (1995) iz Sarajeva – navedeno je ranije iz MUP-a KS.


Osumnjičeni je oko 23:15 sati, u ulici Tabaci, upotrijebio vatreno oružje prema K.H., koji je zadobio tešku tjelesnu povredu u predjelu lijeve noge, te je zadržan na KCUS-u na daljnjem liječenju. Prema nalogu tužioca, obavljen je uviđaj.

 

(DEPO PORTAL/ad/Foto:Arhiv)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook