Bitno za roditelje

Počeo upis djece u sarajevske vrtiće: Evo do kada će trajati, kakva je procedura i koje sve faze morate proći

Hronika20.06.24, 15:49h

Počeo upis djece u sarajevske vrtiće: Evo do kada će trajati, kakva je procedura i koje sve faze morate proći
- Mi konstantno radimo na povećanju kapaciteta i uslova predškolskih ustanova, a rezultati su već vidljivi, istakla je ministrica Hota-Muminović

 

 

Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo je danas, 20. juna 2024. godine, otvorilo konkursni rok za upis djece u predškolske ustanove za školsku 2024/2025. godinu. 


Proces upisa djece sačinjen je iz četiri faze:


· Rezervacija (od 20. juna do 15. jula 2024. godine),
· Registracija, izmjene i dopune dokumentacije, te verifikacija dokumenata (od 20. juna do 16. jula 2024. godine),
· Odabir školskih ustanova (od 17. jula do 24. jula 2024. godine)
· Upis i predaja dokumentacije po obavještenju.

 

Ovim povodom, ministrica za odgoj i obrazovanje KS Naida Hota-Muminović izrazila je najljepše želje djeci koja počinju i nastavljaju rasti kroz odgojno-obrazovni put, njihovim roditeljima, kao i uposlenicima sarajevskih ustanova za predškolski odgoj.


“Ovo su veoma važni momenti za cijele porodice. Mi smo toga itekako svjesni, to je jedan od naših zadataka i zato se trudimo da upis djece bude što efikasniji i jednostavniji, bilo da je riječ o djeci koja se upisuju prvi put ili koja nastavljaju pohađati neku od naših predškolskih ustanova. Razvili smo set detaljnih i preglednih informacija i instrukcija, a koje su dostupne na web stranici resornog ministarstva. Također postoji i sistem podrške EMIS-predškolsko. Mi konstantno radimo na povećanju kapaciteta i uslova predškolskih ustanova, a rezultati su već vidljivi”, istakla je ministrica Hota-Muminović.


Detaljne informacije dostupne su putem linka: https://mo.ks.gov.ba/aktuelno/novosti/k-o-n-k-u-r-s-za-upis-djece-u-predskolske-ustanove-na-podrucju-kantona-sarajevo-za


(DEPO PORTAL/jk)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook