Pomno se posmatra

Crnogorci se okupili ispred zgrade Vlade da prate glasanje o rezoluciji u Srebrenici

Front23.05.24, 17:23h

Crnogorci se okupili ispred zgrade Vlade da prate glasanje o rezoluciji u Srebrenici
Građani su se, kao i jučer, okupili na uglu Karađorđeve ulice i bulevara Stanka Dragojevića

 

 

Ispred zgrade Vlade Crne Gore održava se skup u cilju "izražavanja nezadovoljstva" zbog najave izvršne vlasti da podrži Rezoluciju o genocidu u Srebrenici.

 

Skupu prisustvuju i sveštena lica, ali u poslanik Ujedinjene Crne Gore (UCG) Vladimir Dobričanin i potpredsjednik opštine Berane Mladen Premović, predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić, bivša ministarka prosvjete Vesna Bratić, Zdravko Kasalica..

 

Građani su se, kao i jučer, okupili na uglu Karađorđeve ulice i bulevara Stanka Dragojevića.

 

Okupljeni nose zastave Srbije i kraljevine Crne Gore, i zastave Rusije.

 

Jedan od demonstranata Manojle Krsmanović je kazao da je danas ovdje da pokaže otpor prema odluci koju donosi Vlada Crne Gore jer vjeruje da je ona direktno uperena protiv Srbije, Republike Srpske i srpskog naroda sa ciljem da se “RS proglasi genocidnom tvorevinom i ukine njeno postojanje koje je zagarantovano Dejtonskim sporazumom”, javljaju Vijesti.

 

Kazao je da, obzirom na važnost događaja, po njegovom mišljenju trebalo doći više ljudi kako bi pokazali svoje neslaganje sa odlukom Vlade i potencijalnim glasanjem za Rezoluciju.

 

Prvi skup zbog ovog glasanja je održan jučer, a na njemu je najavljeno da će se glasanje pratiti danas ispred Vlade.

 

Organizatori skupa su: Srpski kulturni centar “Patrijarh Varnava”, Srpski kulturni klub “Sveti Sava”, Srpsko društvo Sveti Sava iz Bijelog Polja, Udruženje poštovalaca učesnika oslobodilačkih ratova 1912-1918, NVO “Herceg” – Pljevlja, NVO “Srpska nit”, NVO “Božuri”, NVO “Stupovi”, NVO “Miholjski zbor”, NVO “Serdar” i Noćni vukovi.

 

Oni su poručili da je “podnošenjem prijedloga rezolucije o genocidu u Srebrenici, ova Vlada na čijem je čelu Milojko Spajić na najgrublji način pokazala da ne uvažava upravo žrtve srpskog naroda i da poništava sve vrijednosti naše trodecenijske borbe”.

 

(DEPO PORTAL/mm; Foto: Vijesti.me/Aljoša Turović)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook