FOTELJE važnije od BOJKOTA

Dodik priznao poraz, odluka donesena: Vladajuća koalicija iz RS ipak izlazi na lokalne izbore u oktobru

Front21.05.24, 14:40h

Dodik priznao poraz, odluka donesena: Vladajuća koalicija iz RS ipak izlazi na lokalne izbore u oktobru
Prethodno je predsjednik RS najavio mogućnost bojkota izbora po "Schmidtovim pravilima", odnosno izmjenama Izbornog zakona koje je nametnuo visoki predstavnik, što se nije svidjelo vladajućoj garnituri u manjem bh. entitetu

 

 

 

Lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je da se vladajuća koalicija u Republici Srpskoj usaglasila da sugeriše svim partijama u koaliciji da donesu pojedinačne odluke i izađu na lokalne izbore koji su zakazani za oktobar.


"To je odluka koja je pod moranje zato što je scenario za koji znamo, a to je da su se međunarodni faktor i opozicija dogovorili da će provesti izbore pod bilo koju cijenu i nastojati da ih implementiraju.


A to moramo da spriječimo, a to ćemo uraditi našim izlaskom na izbore. Ovo nije priznavanje odluke Schmidta (Christian Schmidt, op.a.)", rekao je Dodik.


Prethodno je predsjednik RS najavio mogućnost bojkota izbora po "Schmidtovim pravilima", odnosno izmjenama Izbornog zakona koje je nametnuo visoki predstavnik, što se nije svidjelo vladajućoj garnituri u manjem bh. entitetu.


Čak su Dodik i njegovi partneri donijeli i vlastiti, inače neustavni, entitetski izborni zakon, no kako on još ne može stupiti na snagu do izbora, najavljivali su bojkot do kojeg, ipak, neće doći.


Fotelje su ipak mnogo draže od bojkota, piše Raport.


(DEPO PORTAL/jk)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook