'JA OVO VIŠE NEĆU DA SLUŠAM'

Skandal na suđenju: Sin Halida Muslimovića svjedočio protiv njega, pjevač bijesno napustio sudnicu

Showbizz29.02.24, 14:52h

Skandal na suđenju: Sin Halida Muslimovića svjedočio protiv njega, pjevač bijesno napustio sudnicu
Na ročištu koje je održano saslušani su svjedoci po prijedlogu tužiteljice, među kojima su bili pozvani pjevačev sin i kćerka, Enis i Lejla

 

 


Danas, 29. februara, nastavljeno je suđenje pjevaču Halidu Muslimoviću u Osnovnom sudu u Prijedoru po tužbi Sonje Bašić iz Australije da joj duguje novac, na kojem je nastao skandal.


Na ročištu koje je održano saslušani su svjedoci po prijedlogu tužiteljice, među kojima su bili pozvani pjevačev sin i kćerka, Enis i Lejla.


Sin i kćerka pozvani su da svjedoče da su primali novac od Sonje na ime pozajmica njihovom ocu, ali je kćerka pjevača izostala sa ročišta uz opravdanje da joj je bolesno dijete.


Nakon što je počelo Enisovo svjedočenje, ubrzo se desio skandal. On je na insistiranje Bašićkinog advokata Dragana Tolimira priznao da se sastajao sa Sonjom i da je od nje uzimao pare, pa je tada Halid skočio i napustio sudnicu uz riječi „ja ovo više neću da slušam“, tvrdi Kurir.


Sudija Sead Hadžić je tada najavio pauzu od pola sata, poslije koje je predviđeno da pjevač ima riječ.


Nastavak ročišta počelo je u 11 sati, a kako je Muslimović prije dva dana rekao, on će svoju odbranu iznositi najmanje tri sata.


Podsjetimo, ponovljeni proces protiv Halida po tužbi Bašićeve da joj duguje pare počeo je u utorak 27. februara kada je u sudnici između suprostavljenih strana bilo više nego burno.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook