PRED PUBLIKOM 1. MARTA

Prvi studijski snimak i video spot: Premijerno predstavljanje himne BiH u izvedbi Sarajevske filharmonije

Kultura29.02.24, 14:40h

Prvi studijski snimak i video spot: Premijerno predstavljanje himne BiH u izvedbi Sarajevske filharmonije
Video spot himne premijerno će bit prezentiran 1. marta, na Dan nezavinosti naše domovine, kao svojevrsni poklon renomiranih umjetnika i produkcije svim građanima Bosne i Hercegovine

 

 

Sarajevska filharmonija snimila je, u studiju Hayata, himnu Bosne i Hercegovine. To je prvi studijski snimak bh. himne, u izvedbi domaćeg simfonijskog orkestra. Video spot bh. himne premijerno će bit prezentiran 1. marta, na Dan nezavinosti Bosne i Hercegovine.  

 

- Možda zvuči nevjerovatno da Bosna i Hercegovina nije imala svoj zvanični snimak himne. To je bilo djelo jednog stranog orkestra, te je ovo prvi put da bosanskohercegovački simfonijski orkestar studijski snimi našu himnu. Dali smo sve od sebe da to bude reprezentativan snimak koji se može koristiti za potrebne svrhe - kazao je direktor Sarajevske filharmonije Vedran Tuce.


Direktor Hayat Produkcije Ahmed Švrakić posebno je ponosan na taj projekat i plodnosnu saradnju sa Sarajevskom filharmonijom i njihovim orkestrom.


- Ovo je za rubriku vjerovali ili ne, da niko u ovoj državi dosad nije uradio zvanični studijski i audio snimak himne. Zbog toga sam zaista ponosan, najprije na Sarajevsku filharmoniju, orkestar, dirigenta Emira Mejremića i sve one koji su otvorenog srca pristupili tom projektu - kazao je Švrakić.


- Video spot himne premijerno će bit prezentiran 1. marta, na Dan nezavinosti naše domovine, kao svojevrsni poklon renomiranih umjetnika i produkcije svim građanima Bosne i Hercegovine - najavljeno je iz Hayat Produkcije. 

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook