Saga oko imenovanja Gavrankapetanovića

Upravni odbor KCUS-a podnosi ostavku ako Vlada FBiH ne poništi odluku Rimca?!

Hronika28.02.24, 16:53h

Upravni odbor KCUS-a podnosi ostavku ako Vlada FBiH ne poništi odluku Rimca?!
Ako nas Vlada ne podrži u ovome, podnijet ćemo ostavku, jer nas je Vlada i imenovala, navodi izvor sa KCUS-a

 

 

Upravni odbor Kliničkog univerziteta u Sarajevu (KCUS) spreman je podnijeti ostavku ukoliko Vlada Federacije Bosne i Hercegovine ne poništi odluku ministra zdravstva Nedljika Rimca koji je odbio dati saglasnost na imenovanje Ismeta Gavrankapetanovića za generalnog direktora najveće zdravstvene institucije u BiH.
 

Prema nezvaničnim saznanjima Raporta, svih 11 članova privremenog UO-a spremno je to uraditi, jer smatraju da je njihova odluka kojom je Gavrankapetanović najbolji kandidat nakon provedene konkursne procedure zakonita sa svakog aspekta.


"Zatražili smo da Vlada preispita stav minista Rimca. Ukoliko je ne promijeni, mislim da bi bilo izlišno da mi sjedimo dalje u Upravnom odboru KCUS-a, ako će neko obarati naše zakonite odluke. Ako nas Vlada ne podrži u ovome, podnijet ćemo ostavku, jer nas je Vlada i imenovala", navodi izvor Raporta sa KCUS-a.
 

Podsjetimo, Upravni odbor je jučer održao sjednicu na kojoj je razmatrao odbijanje Rimca za imenovanje Gavrankapetanovića na čelo KCUS-a.
 

"Privremeni upravni odbor ostaje kod stajališta da je na osnovu zakonito provedenog konkursa, koji je provela posebna komisija, a čiji izvještaj o radu je usvojio Privremeni upravni odbor, donesena pravična i zakonita odluka kojom je prvorangirani kandidat prof. dr. Ismet Gavrankapetanović predložen za direktora najveće zdravstvene ustanove u BiH", saopćeno je, između ostalog, nakon sjednice.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook