Ovome se iz krovne kuće nisu nadali

Navijači Legije na originalan i domišljat način ismijali UEFA-u: 'Suprise motherf**kers'

Sport23.02.24, 10:01h

Navijači Legije na originalan i domišljat način ismijali UEFA-u: 'Suprise motherf**kers'
Legija je sinoć na domaćem terenu dočekala norveški Molde, a gosti su slavili uvjerljivim rezultatom 0:3 i tako eliminisali poljsku ekipu iz Konferencijske lige

 

 

Fudbaleri Legije jučer su završili svoju evropsku avanturu u Evropi.

 

Legija je sinoć na domaćem terenu dočekala norveški Molde, a gosti su slavili uvjerljivim rezultatom 0:3 i tako eliminisali poljsku ekipu iz Konferencijske lige.

 

No ipak, nakon završetka ovog susreta ne priča se mnogo o samom rezultatu, već o onome šta su napravili navijači poljske ekipe.

 

Naime, u oktobru, uoči utakmice s AZ Alkmaarom, navijači Legije napali su policiju u Nizozemskoj i onesvijestili jednog policajca, prema podacima policije. UEFA je nametnula sankcije klubu kao rezultat incidenta, dodjeljivanjem finansijske kazne i zatvaranjem tribine gdje se nalaze najvatreniji navijači Legije za njihovu utakmicu protiv Moldea.

 

Ipak na toj tribini, tačnije u drugom sektoru bio je dozvoljen ulazak djeci do 14 godina, ali prije početka susreta UEFA je bila zatečena porukom koja ih je zatekla:

 

“Ovaj put si pobijedila, UEFA”, pisalo je na tom dijelu tribine.

 

Međutim, navijači Legije su iznenadili sve jer su pripremili koreografiju na centralnoj tribini stadiona u Poljskoj na kojoj je pisalo “Surprise, motherf**kers!”

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook