Odbijena žalba

Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine osuđen na uslovnu kaznu zatvora

Hronika20.02.24, 20:53h

Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine osuđen na uslovnu kaznu zatvora
Dilemu je li Hrgović čašom ili bocom razrezao Poljaka razjasnio je tokom suđenja sudski vještak patolog dr. Antonio Alujević

 

 

Mirko Hrgović iz Sinja, bivši fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine, pravomoćno je odlukom Kantonalnog suda u Slavonskom Brodu osuđen na uslovnu kaznu od osam mjeseci zatvora sa rokom ustaljenog ponašanja od tri godine i to zbog pokušaja nanošenja teške tjelesne povrede sugrađaninu Anti Poljaku, prenosi Slobodna Dalmacija.

 

Ova je presuda stigla godinu dana nakon one prvostepene splitskog Opštinskog suda, a naravno da se Hrgović žalio tražeći da se žalba usvoji i njega oslobodi odgovornosti ili da se vrati na ponovno odlučivanje.

 

Tvrdio je da nije utvrđeno da je uopšte on udario Poljaka, da nije dokazano da je intenzitet udarca bio snažan te da nije dokazana izravna namjera da žrtvi nanese tešku povredu.

 

No, viši je sud odbio njegovu žalbu i potvrdio u cijelosti ono što je splitski Opštinski sud utvrdio, a to je krivnje nekadašnjeg fudbalera koji je 2. augusta 2014. godine oko 19 sati u Sinju, pred ugostiteljskim objektom “Potkova”, udario Antu Poljaka u glavu oštricom razbijene staklene čaše toliko snažno da mu je nanio reznu ranu na lijevoj strani lica dužine od šest do 10 centimetara, a samo pukom srećom nije došlo do težih posljedica.

 

(DEPO PORTAL/mm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook