SMJEŠTENA U DIVLJNI

Holistička kuća na otoku Braču prava je arhitektonska senzacija: 'Živa stijena proteže se na dvije etaže!'

Lifestyle03.02.24, 17:14h

Holistička kuća na otoku Braču prava je arhitektonska senzacija: 'Živa stijena proteže se na dvije etaže!'
Imanje na kojem se nalazi i renovirana kamena kuća sastoji se od devet različitih jedinica, od kojih je svaka jedinstvena potvrda spoja baštine i modernosti

 

 

Smještena na otoku Braču, ova renovirana kamena kuća primarno namijenjena sportašima i avanturistima, koju predstavlja magazin Jutarnjeg lista Dom & dizajn, pravo je arhitektonsko čudo koje s poštovanjem integrira povijesni šarm sa suvremenim dizajnom. 


Smješteno u otočnoj divljini koja oduzima dah, ovo jedinstveno utočište omogućava onome tko boravi tu genijalne vidike na plavo more, s pogledom na najljepšu tirkiznu plažu. Naime, unatoč svojoj prirodnoj osamljenosti, kuća je udaljena samo tri kilometra od živopisnog grada Bola i poznate plaže Zlatni rat.


Imanje na kojem se nalazi i renovirana kamena kuća sastoji se od devet različitih jedinica, od kojih je svaka jedinstvena potvrda spoja baštine i modernosti, objašnjavaju arhitekti Helena Miler i Lars Eirik Ulseth


Helena Miler poznata je hrvatska arhitektica, a Lars Eirik Ulseth je norveški arhitekt, osnivač velikog ureda TAG Arkitekter, koji je sada dio Sweco grupe, te novih ureda za rezidencijalnu arhitekturu i parametrijski dizajn Coera i Parallelo.


Više detalja i fotografije gledajte ovdje

 


(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook