UČINKOVIT I MIRISAN

Popularni zimski začin kao sredstvo za čišćenje? Može ubiti i do 20 različitih vrsta bakterija!

Auto & Dom02.02.24, 19:13h

Popularni zimski začin kao sredstvo za čišćenje? Može ubiti i do 20 različitih vrsta bakterija!
Ovakav način pranja preporučuje se jednom sedmično, a što je najbolje - cijeli dom će mirisati na cimet

 

 

 

Bilo u obliku cimet rolica, posipa preko fritula ili arome u kuhanom vinu, cimet je jedan od najpopularnijih zimskih začina. Ali jeste li znali da je cimet također izvrsno sredstvo za čišćenje?

 

Naime, cimet, koji se stoljećima koristi u aromatične svrhe, ima fantastičan okus i miris, a ujedno ima i prirodni antibakterijski učinak. Kada se koristi kao sredstvo za čišćenje poda, ovaj začin može ubiti do 20 različitih vrsta bakterija! Istodobno je nježan prema površini pa ne treba brinuti o promjeni boje, a ni roditelji se ne trebaju brinuti ako prilikom čišćenja njihovo dijete dođe u kontakt s vodom pomiješanom s ovim prirodnim sredstvom za čišćenje.


Voda s cimetom brzo se priprema. Potrebno je prokuhati vodu zajedno s nekoliko štapića cimeta ili, još jednostavnije, dodati cimet u prahu u neprokuhanu vodu. Može se koristiti i eterično ulje cimeta, u tom slučaju u vodu treba dodati oko 20 kapi.


Pod je potrebno prebrisati te ostaviti da se osuši. Ovakav način pranja preporučuje se jednom tjedno, a što je najbolje - cijeli dom će mirisati na cimet, prenosi Jutarnji.hr

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook