Juniorske selekcije

Mladi hokejaši BiH pobjedom otvorili svjetsko prvenstvo u sarajevskoj Skenderiji

Sport26.01.24, 11:31h

Mladi hokejaši BiH pobjedom otvorili svjetsko prvenstvo u sarajevskoj Skenderiji
Prvi meč programa bio je pravi spektakl u kojem je reprezentacija BiH nakon nevjerovatnog preokreta savladala Luksemburg rezultatom 7:6 nakon produžetka

 

U sarajevskoj Skenderiji sinoć je otvoreno Svjetsko juniorsko prvenstvo u hokeju na ledu III-B divizije.

 

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine uspješno je otvorila prvenstvo pobjediviši Luksemburg rezultatom 7:6.

 


Prvenstvo su otvorili ministar kulture i sporta Kenan Magoda, predsjednik Hokejaškog saveza BiH Adnan Korić te prvi čovjek prvenstva ispred Međunarodne hokejaške organizacije Heikki Hietanen. Program su uveličali članovi hokejaških klubova Vukovi i Medvjedi i ženskog hokejaškog kluba Lavice.

 

Prvi meč programa bio je pravi spektakl u kojem je reprezentacija BiH nakon nevjerovatnog preokreta savladala Luksemburg rezultatom 7:6 nakon produžetka.

 

Luksemburžani su vodili rezultatom 3:1 nakon prve trećine, a onda u još tri navrata imali minimalno vodstvo. Međutim, hokejaši BiH su se vraćali i sedam sekundi prije kraja golom Belmina Sinanbegovića izborili produžetak. Tu se naš tim bolje snalazi i dolazi do pobjede golom Rijada Plehe.

 

Pleho je bio najefikasniji s tri gola, a po jedan su postigli Nikko Gaković, pomenuti Belmin Sinanbegović, Tarik Mrkva i Vasilije Vučinić.

 

Vučinić je proglašen igračem utakmice iz redova BiH, dok je nagradu kod Luksemburžana dobio Kristian Potucek.

 

BiH će danas odigrati i drugi meč protiv Južnoafričke Republike i u slučaju pobjede izboriti promociju u III-A diviziju juniorskog hokeja.

 

(DEPO PORTAL/mm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook