HISTORIJSKI MEČ

Sinner srušio Đokovića u polufinalu Australian Opena: Srpski teniser prvi put poražen u Melbournu poslije šest godina

Sport26.01.24, 09:55h

Sinner srušio Đokovića u polufinalu Australian Opena: Srpski teniser prvi put poražen u Melbournu poslije šest godina
Ovaj meč je po mnogo čemu bio historijski. Đoković je poražen prvi put u polufinalu ovog turnira, te je doživio prvi poraz u Melbournu poslije punih šest godina

 

 


Srpski teniser Novak Đoković eliminiran je u polufinalu Australian Opena. Njega je sa 1:3 u setovima (1:6, 2:6, 7:6, 3:6), savladao Italijan Jannik Sinner.


Ovaj meč je po mnogo čemu bio historijski. Đoković je poražen prvi put u polufinalu ovog turnira, te je doživio prvi poraz u Melbournu poslije punih šest godina.


Sinner je također okončao eru koja je trajala od 2005. godine kada je poslednji put titulu osvojio teniser koji se ne zove Novak Đoković, Rafael Nadal ili Roger Federer.


- Uvijek je udarao loptu jako. Poznat je po tome. Igra veoma brzo, voli da bude agresivan. Mislim da mu je servis poboljšan, pogađa uglove. Također i kretanje. Mentalan aspekt igre isto. Mučio se da slavi u velikim mečevima. Cahill, koji je iskusan trener, veoma pomaže to što ga ima u svom uglu. Ima sjajan tim i na odličnom je putu. Ima priliku da osvoji prvi Grand Slam - kazao je Đoković nakon meča.


Đoković, međutim, ističe da ovaj poraz ne znači nužno "početak kraja".


- I dalje imam nade za druge slemove, Olimpijske igre i druge turnire. Tek je početak sezone. Nisam navikao na ovaj osjećaj. Nikada nisam izgubio u polufinalu. Hajde da vidimo. Ovaj turnir nije bio na mom nivou, ali to ne znači nužno da je to početak kraja - kazao je on.


U drugom polufinalu danas igraju Rus Daniil Medvedev i Nijemac Alexander Zverev.

 

(FENA/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook