iako nepopularno mišljenje

Ginekolog s 50 godina iskustva tvrdi: Muškarac ne treba prisustvovati porodu, niti mu je mjesto u rađaonici

Lifestyle03.01.24, 13:54h

Ginekolog s 50 godina iskustva tvrdi: Muškarac ne treba prisustvovati porodu, niti mu je mjesto u rađaonici
'Važno je napomenuti i to da veliki broj muškaraca ostaje šokiran tjelesnim tekućinama koje se izlučuju tijekom poroda, pa često padaju u nesvijest i povraćaju, čime ometaju liječnike.'

 

 


Poznati francuski ginekolog Michel Odent smatra da muškarcima nije mjesto u rađaoni i da su upravo oni krivi za to što sve veći broj poroda završi carskim rezom.

 

"Prisustvo uznemirenog muškarca na porodu čini žene napetijima, zbog čega se usporava proizvodnja hormona oksitocina koji im pomaže tokom poroda. S obzirom na to da već pedeset godina porađam žene, tvrdim da je za lak i brz porod najvažnije da pored žene bude samo tiha, nenametljiva, iskusna babica", kaže ovaj liječnik.


"Važno je napomenuti i to da veliki broj muškaraca ostaje šokiran tjelesnim tekućinama koje se izlučuju tijekom poroda, pa često padaju u nesvijest i povraćaju, čime ometaju liječnike. Također, žena nakon toga ne može psihološki uđe u takozvanu porođajnu zonu, što potvrđuje teoriju da jači spol ipak treba pričekati u čekaonici", tvrdi ovaj liječnik.


(Roditelji.hr/DEPO PORTAL/jk)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook