nisu kroz dimnjak

Spustili se s krova: Djeda Mrazovi na originalan način obradovali mališane u opštini Novo Sarajevo

Lifestyle27.12.23, 13:46h

Ova novogodišnja čarolija postala je tradicionalna u općini Novo Sarajevo, a kako bi sve izgledalo originalno i čarobno zaslužna je Gorska služba spašavanja Sarajevo - Novo Sarajevo

 

 


I ove godine upriličeno je veliko novogodišnje iznenađenje za novosarajevske mališane, ovaj put iz vrtića "Košuta". Kao u najljepšem filmu, poklone je djeci donio Djeda Mraz u kočijama sa irvasima, nakon čega su mališani sa oduševljenjem posmatrali kako im Djeda Mrazovi spuštajući se s krova zgrade donose paketiće. 


Ova novogodišnja čarolija postala je tradicionalna u općini Novo Sarajevo, a kako bi sve izgledalo originalno i čarobno zaslužna je Gorska služba spašavanja Sarajevo - Novo Sarajevo. 


Ovoj prelijepoj priredbi prisustvovali su i učenici prvih razreda OŠ "Hrasno".


Dodjeli paketića prisustvovao je i načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović.


Načelnik Tanović je kazao da su djeca bila oduševljena te da su se djeci iz vrtića pridružila djeca iz prvih i drugih razreda osnovne škole koja se nalazi u blizini.


- Svjedoci ste bili kako su se djeca radovala, ne samo djeca iz vrtića, već i iz Osnovne škole "Hrasno" koji su izašli na igralište i ispratili ovaj događaj. Općina Novo Sarajevo u saradnji sa našom Civilnom zaštitom i Gorskom službom spašavanja koja je u sastavu Civilne zaštite Općine Novo Sarajevo proveli ovu vježbu, više predstavu, gdje su prebacili Deda Mraza s jedne zgrade na drugu i onda se spustili među djecu. Vidjeli ste kakvo je to oduševljenje izazavalo kod djece - kazao je Tanović.


Poručio je da su sa ovakvim aktivnostima počeli prošle godine, te da će nastaviti i u narednim godinama mijenjajući lokaciju.


Podjela paketića počela je u utorak, 26. decembra u vrtićima Zvončić, More nade u okviru Centra "Vladimir Nazor", Kids land, Kekec, Aprilski cvjetovi, Rosica i Bombon, a u srijedu, 27. decembra paketići će biti uručeni mališanima iz vrtića Košuta, Mašnica, Nur, Smart, Akademija radosti i Cvrčak.


Općina Novo Sarajevo je ove godine osigurala ukupno 2.450 novogodišnjih paketića za mališane iz trinaest novosarajevskih predškolskih ustanova, saopćeno je iz Općine Novo Sarajevo. 


(FENA/jk)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook