FOTO/ zaljubljena u svaki kutak

Kako živi omiljena bh. voditeljica: Dejana Rosuljaš otvorila vrata svog luksuznog stana u Sarajevu

Lifestyle18.12.23, 20:54h

Kako živi omiljena bh. voditeljica: Dejana Rosuljaš otvorila vrata svog luksuznog stana u Sarajevu
Konstantan život u koferima, kako je istakla, ne dozvoljava joj mnogo vremena za sebe i odmor u svom stanu u Sarajevu, u koji je uselila još prošle godine, te ga uredila po posljednjim trendovima

 


Bh. voditeljica Dejana Rosuljaš već godinama plijeni pažnju svojom ljepotom, ali i istančanim i prefinjenim ukusom za modu.


Iako je svoju karijeru započela na OBN televiziji još davne 2005. godine, već neko vrijeme je na Una TV, zbog čega je stalno na relaciji Sarajevo – Beograd. Konstantan život u koferima, kako je istakla, ne dozvoljava joj mnogo vremena za sebe i odmor u svom stanu u Sarajevu, u koji je uselila još prošle godine, te ga uredila po posljednjim trendovima.


Tom prilikom, Dejana je ipak izdvojila malo vremena za magazin Azra i dopustila da zaviri u svaki luksuzno opremljen kutak njenog stana.

 

Na samom početku razgovora, Dejana je otkrila da joj je pri samom odabiru stana zapravo najveću ulogu igrala lokacija.

 

- Cijeli svoj život sam živjela u strogom centru Sarajeva, i vječno vodila bitku sa parkingom. Tako da među prvim stavkama je bilo da zgrada ima svoj privatni parking, zatim da je lokacijski blizu mojoj porodici, da nema buke i da je mirno. Nakon toga su došle specifičnije stvari koje se tiču samog stana, a s obzirom da je kupljen u izgradnji, te neke druge stvari sam mogla prilagođavati svojim željama.


Zaljubljena u svaki kutak


Na pitanje gdje najviše voli provoditi vrijeme, kaže da zavisi od doba dana.


- Ujutro mi je najljepša moja kuhinja dok spremam sebi doručak, popodne dnevni boravak dok se izležavam i divim svemu oko sebe, često pomišljajući da stvarno treba potražiti pomoć stručnjaka kada je enterijer u pitanju jer moj stan sigurno ne bi bio sada toliko lijep i funkcionalan da nije bilo Ene i Kote, i da im nisam bezuslovno vjerovala. Onda, navečer mi je omiljeni kutak moja spavaća soba jer odiše tolikom smirenošću, udobnošću i prefinošću, čak malo podsjeća i na hotelsku, a između svih tih momenata, kada naletim do gardarobera kažem sebi: “Ma ovo je ono što mi je najljepše”.  Tako da sam zaljubljena u svaki kutak svoga stana.

 

dejana-rosuljas-stan-2


Oaza mira


– Da, zaista je ovo moja prava oaza mira! Obožavam provoditi vrijeme u svom stanu, no nažalost, zbog životnog  tempa koji moj posao trenutno zahtjeva, u njemu sam najmanje vremena. Ipak, koliko god imala obaveza i gdje god me put navodio tokom sedmice, volim se vraćati kući i nastojim bar dan-dva tokom sedmice u svom stanu provesti - kaže Dejana.

 
Život u koferu


S obzirom da živi na relaciji Sarajevo – Beograd, Dejanu smo pitali kako izgleda njen ormar i koliko je bitno ustvari da je ženi sve pri ruci. No, ona ističe da ženi nikad ništa nije pri ruci.

 
– Koliko god da sam iskusna u pakovanju, jer godinama živim na takav način, uvijek mi nešto nedostaje, zaboravim, ali ne nerviram se zbog toga. Moj život je u koferu i stalnim prepakiranjima, što znači da mi nikada nije dosadno, ali ipak je ponekad jako iscrpljujuće i poželim neki miran dan da lijepo sjednem ispred svog divnog gardarobera u svom stanu i da razmišljam šta obući taj dan… Kao neki sitan ženski ritual, a ne uvijek vaditi iz kofera unaprijed spremljene kombinacije.


Nedostatak vremena


Na pitanje bez čega ne može zamisliti kuhinju, Dejana priznaje da zapravo nedovoljno vremena provodi u kuhinji, te da joj to ustvari nedostaje.


– Evo poslije dužeg vremena moj nećak Slaviša i ja smo neku večer pravili pizzu i baš nam je lijepo bilo i uživali smo. To su ti neki divni trenuci kojih bi željela da je više – priznala je.


Pomoć stručnjaka


Elegancija i luksuza pomiješani sa dozom kiča, a sve na umjeren i prilično jednostavan način... Kaže da je od samog početka znala šta želi u stanu, no ipak je angažovala pomoć stručnjaka.


– Koliko god mi sami mislili da znamo o uređenju i onome što volimo, mislim da su nam ipak potrebni stručnjaci, jer oni su ti koji sve naše želje upakuju da finalni proizvod izgleda prefinjeno i elegantno, savršeno usklađeno, a da ne govorim koliko je olakšanje kada niste sami u jednom takvom lijepom, ali ipak stresnom projektu kakvo je opremanje stana – zaključila je Dejana Rosušalj na kraju razgovora.


Fotografije raskošnog stana pogledajte ovdje.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook