zimska zabava

Prvi Winter Fest Sarajevo od 23. decembra do 3. januara

Lifestyle18.12.23, 12:08h

Prvi Winter Fest Sarajevo od 23. decembra do 3. januara
Kako je najavljeno, Festival nudi 12 dana odlične zabave, priliku za uživanje u hladnim i toplim napicima te degustiranje različitih jela koja će pripremati izlagači

 

 


U Sarajevu će od 23. decembra do 3. januara biti održan prvi Winter Fest na Trgu Prve brigade policije - platou preko puta Vijećnice, u srcu Starog Grada, a cilj projekta je da na jednom lokalitetu okupi veliki broj domaćih i stranih izlagača hrane i pića, od nacionalnih preko internacionalnih delicija - saopćili su organizatori.  


Također, kako ističu, cilj je da grad Sarajevo zasija u svom najljepšem svijetlu u decembarskim danima, privuče veliki broj sugrađana, ali i turista.


Kako je najavljeno, Festival nudi 12 dana odlične zabave, priliku za uživanje u hladnim i toplim napicima te degustiranje različitih jela koja će pripremati izlagači.


Osim gastronomskih užitaka, posjetitelje očekuje i bogat muzički program te raznovrsne predstave i kreativne radionice posebno osmišljene za najmlađe.


Svečano otvorenje Winter Festa zakazano je za 23. decembar.


Festival se održava uz podršku Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo te Općine Stari Grad Sarajevo, saopćili su organizatori.


(FENA/jk)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook