Ulaz na ovaj meč je slobodan

Košarkašice BiH sutra protiv Crne Gore započinju kvalifikacije za Eurobasket

Sport08.11.23, 12:49h

Košarkašice BiH sutra protiv Crne Gore započinju kvalifikacije za Eurobasket
Utakmica BiH - Crna Gora na rasporedu je sutra u dvorani "Hills" na Ilidži od 20 sati

Košarkašice reprezentacije Bosne i Hercegovine u Sarajevu se pripremaju za početak kvalifikacija za Eurobasket 2025. godine u Njemačkoj, Italiji, Češkoj i Grčkoj.

 

Selektor Miloš Pavlović od jučer na raspolaganju ima sve pozvane košarkašice, koje će kvalifikacije započeti sutrašnjim mečom protiv Crne Gore, a tri dana kasnije gostuju selekciji Luksemburga. U ovoj grupi nalazi se još selekcija Švicarske.


 
Selektor Pavlović ranije je pohvalio uslove u kojima se njegova ekipa priprema za kvalifikacije, te istaknuo da je Crna Gora favorit u ovoj grupi.

 

- Crna Gora je favorit, ali to ne znači da ćemo se mi povući. Imamo određene kvalitete koje ćemo probati iskoristiti na terenu. Vjerujem u uspjeh, ako ništa da protiv Crne Gore pokažemo karakter o kojem pričamo, a pobjeda bi nam donijela zaista mnogo. Protivnik ima kontinuitet nastupa na velikim takmičenjima, ali sigurno je da se unaprijed nećemo predati – izjavio je Pavlović.

 

Tim menadžer selekcije BiH Razija Mujanović naglašava da su zajedništvo i kompaktonost najveća odlika selekcije BiH, te da u dobroj atmosferi bh. reprezentativke mogu doći do pobjede, dok povratnica u dres selekcije BiH Melisa Brčaninović vjeruje da mladost i želja za dokazivanjem mogu biti prednost BiH u susretu protiv Crne Gore.

 

Na EP će se plasirati pobjednici osam grupa i četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije.

 

Utakmica BiH - Crna Gora na rasporedu je sutra u dvorani "Hills" na Ilidži od  20 sati. Ulaz na ovaj meč je slobodan.

 

(FENA/af)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook