Upozorenje

Nova vrsta prevare kod kupovine polovnih automobila: Budite oprezni, možete ostati bez novca!

Auto & Dom05.11.23, 12:38h

Nova vrsta prevare kod kupovine polovnih automobila: Budite oprezni, možete ostati bez novca!
Kako bi dokazao da nije prevarant, šalje vam slike svoje osobne iskaznice, s obje strane

 

 

Upozorava se na najnoviju prevaru koja se izvodi po starom receptu, ali ide se na mnogo više novca i drugačiji je način uvjeravanja i stjecanja povjerenja. 

 

Prevaranti su takođe mnogo uvjerljiviji i agresivniji, a pritom nude „odličan“ auto iz Švicarske po cijeni na koju je teško ostati ravnodušan.

 

Ukratko – pronađete fantastičan oglas, pozovete i saznate da je auto u stvari u inozemstvu (Švicarska, Njemačka), ali da prodatelj može već „večeras“ krenuti po auto mobil ako mu uplatite određeni iznos novca (kaparu), i to većinom oko 500 eura, piše Polovni automobili

 

Kako bi dokazao da nije prevarant, šalje vam slike svoje osobne iskaznice, s obje strane. Svi njegovi podaci su tu - slika, datum rođenja, mesto rođenja, općina prebivališta, matični broj…

 

To je osobna iskaznica iz Bosne i Hercegovine, i ta osobna iskaznica može bit9 krivotvorena, ukradena ili pripada nekome tko je već toliko ušao u kriminal da mu zlouporaba svoje osobne iskaznice neće mnogo utjecati na život.

 

Uplatite mu iznos od 500 eura, on obriše oglas i više se ne javlja na broj telefona koji je ostavio u oglasu. 

 

Kako prevarant podiže novac koji ste mu poslali?

 

Prodavač navodi kupce da novac uplate preko POST KEŠ usluge (međunarodni prijenos novca), nakon čega prevarant novac podiže u pošti u Bosni i Hercegovini.

 

Jesu li prevaranti svi koji traže kaparu?

 

Ne, nisu - postoje mnogi prodavači koji se godinama pošteno bave tim poslom i nikada nisu nikoga prevarili. Ali pošto prevaranti definitivno postoje, svaki kupac bi se trebao unaprijed detaljno informirati od koga kupuje automobil.

 

Ako već nekome dajete 500 eura, gledajte da se osobno sretnete s tom osobom, napravite ugovor te da budete 100% sigurni u identitet te osobe.

 

(DEPO PORTAL/mm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook