NOVI USPJEH ZA BIH

Bh. karatistkinje osvojile treće mjesto na Prvenstvu Evrope u tradicionalnom karateu

Sport30.10.23, 20:09h

Bh. karatistkinje osvojile treće mjesto na Prvenstvu Evrope u tradicionalnom karateu
Bh. tim činile su tri mlade takmičarke - Vedrana Rajević iz KK “Centar” Sarajevo, te Anja Božić i Inela Kovačević iz KK “Vareš” iz Vareša, saopćeno je iz Karate kluba "Centar"

 

 

 

Karate reprezentacija Bosne i Hercegovine osvojila je treće mjesto u kumiteu – slobodnim borbama na Prvenstvu Evrope u tradicionalnom karateu – ITKF, koje je održano u Vila do Condeu u Portugalu.  


Bosanskohercegovački tim, koji je predvodio selektor Redžep Građan, činile su tri mlade takmičarke - Vedrana Rajević iz KK “Centar” Sarajevo, te Anja Božić i Inela Kovačević iz KK “Vareš” iz Vareša, saopćeno je iz Karate kluba "Centar".


Šampionat u Portugalu bio je kulminacija ovogodišnjih aktivnosti evropskog ogranka IKTF-a.


Svjetska organizacija tradicionalnog karatea (ITKF) zalaže se za zaštitu tradiconalnog karatea, kako bi u svim zemljama doprinijela napretku svjetskog sporta i na taj način sudjelovala u sveopćem ljudskom razvoju.

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!