kažnjen sa ukupno 130.000 KM

Fudbalski savez BiH se oglasio saopštenjem povodom žestoke kazne od UEFA-e

Sport27.10.23, 13:57h

Fudbalski savez BiH se oglasio saopštenjem povodom žestoke kazne od UEFA-e
Takođe, Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine će zatvoriti dio tribine na narednoj domaćoj utakmici u kapacitetu od 3000 mjesta

 

 

Fudbalski savez BiH oglasio se saopštenjem nakon što je prije nekoliko dana ssaznao kaznu za nerede u mečevima protiv Lihtenštajna i Portugala.

 

N/FS BiH je kažnjen sa ukupno 130.000 KM kazni, zabranom prodaje ulaznica za gostujuću utakmicu protiv Luksemburga te zatvaranjem dijela tribine za sljedeći domaći meč.

 

“NS/FS BiH ovim putem obavještava javnost da će u skladu sa odlukama Disciplinskog tijela UEFA sprovesti zabranu prodaje ulaznica svojim navijačima za narednu gostujuću utakmicu u okviru kvalifikacija za EURO 2024. godine

 

Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine neće vršiti prodaju ulaznica navijačima reprezentacije Bosne i Hercegovine za prvu narednu gostujuću utakmicu UEFA takmičenja. Zabrana prodaje ulaznica se odnosi na sljedeću kvalifikacionu utakmicu koju „A“ reprezentacija Bosne i Hercegovine igra kao gost protiv reprezentacije Luksemburga u okviru kvalifikacija za EURO na dan 16.11.2023. godine.

 

Takođe, Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine će zatvoriti dio tribine na narednoj domaćoj utakmici u kapacitetu od 3000 mjesta.

 

Dio tribina će biti zatvoren na utakmici koju „A“ reprezentacija Bosne i Hercegovine igra kao domaćin protiv „A“ reprezentacije Slovačke u Zenici (stadion „Bilino polje“) na dan 19.11.2023. godine. Tribine na ovom stadionu će biti djelimično zatvorene, i to tri sektora na tribini „Jug“ (pravac prema tribini „Zapadu“) i dva sektora na tribini „Zapad“ (pravac prema tribini „Jug“), što ukupno iznosi 3.198 sjedišta”, stoji u saopštenju.

 

(DEPO PORTAL/af)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!