Nakon suspenzije

UEFA vraća Rusiju u svoja takmičenja, ali pod posebnim uslovima

Sport26.09.23, 20:02h

UEFA vraća Rusiju u svoja takmičenja, ali pod posebnim uslovima
Kako je navela UEFA na zvaničnom sajtu, u ovoj organizaciji rade na modelu prema kojem bi se dječaci i djevojčice uzrasta do 17 godina takmičili u međunarodnim takmičenjima

 

 

UEFA je donijela odluku da, po prvi put od početka invazije Rusije na Ukrajinu i eliminacije ruskih timova iz svojih takmičenja, dopusti reprezentaciji ove zemlje da se takmiči.

 

Kako je navela UEFA na zvaničnom sajtu, u ovoj organizaciji rade na modelu prema kojem bi se dječaci i djevojčice uzrasta do 17 godina takmičili u međunarodnim takmičenjima.

 

- UEFA je bilo prvo sportsko tijelo koje je reagovalo na rat u Ukrajini i donijelo odsječne odluke u februraru 2022. godine – suspenzija ruskih timova iz takmičenja, oduzimanje organizacije takmičenja i okončanje sponzorskog ugovora sa Gaspromom.

 

Ali, UEFA je također svjesna da djeca ne bi trebalo da budu kažnjena zbog poteza odraslih, i čvrsto je uvjerena da fudbal ne bi smio da prestane da odašilje poruke mira i nade - saopćila je UEFA.

 

Inače, sve utakmice ovog tima bit će odigrane bez zastave, himne, opreme, a susrete će igrati van teritorije Rusije.

 

(DEPO PORTAL/mm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!