U Sarajevu od 28. septembra do 01. oktobra

Takmičenje za osobe sa intelektualnim teškoćama – 13. Sportske igre Oaze 2023.

Sport25.09.23, 13:48h

Takmičenje za osobe sa intelektualnim teškoćama – 13. Sportske igre Oaze 2023.
Cilj takmičenja je promocija sposobnosti i mogućnosti osoba sa invaliditetom, te praktična primjena UN Konvencije o pravima osoba sa invaliditetom

 

 

Udruženje za podršku osobama sa intelektualnim teškoćama na području Kantona Sarajevo "OAZA" organizuje "Sportske igre Oaze", a otvorenje će biti upriličeno 28. septembra u Centru za edukaciju, sport i rekreaciju "Safet Zajko", s početkom u 11 sati. 


Sportisti, osobe sa intelektualnim teškoćama, takmičit će se u sedam sportova, i to: nogomet, atletika, boćanje, košarka, plivanje, stoni tenis i MATP program za osobe sa višestrukim smetnjama. 


Sportske igre Oaze će biti koncipirane tako da će unifid sistem takmičenja biti zastupljen u tri sporta, i to: nogomet, košarka i boćanje.

 

sportske-igre-oaze-2023

 

Cilj takmičenja je promocija sposobnosti i mogućnosti osoba sa invaliditetom, te praktična primjena UN Konvencije o pravima osoba sa invaliditetom. 


Sportske igre Oaze 2023 podržane su od strane švedske nevladine organizacije MyRight-BiH-Empowers people with disabilities, koja okuplja preko dvadeset organizacija osoba sa različitim invaliditetom za međunarodnu razvojnu saradnju, kao i Fondacije Don Carlo Gnocchi iz Italije.


Više informacija potražite na www.udruzenjeoaza.ba.

 


(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!