VIDEO/ NIKAD SE NIJE (JAVNO) POKAJAO

Procurio snimak... Dario Kordić o ratu i svom robijanju zbog ratnog zločina: 'Svaka sekunda je vrijedila, sve bih ponovio!'

Front10.06.23, 16:53h

Procurio snimak... Dario Kordić o ratu i svom robijanju zbog ratnog zločina: 'Svaka sekunda je vrijedila, sve bih ponovio!'
Ni sekunde ne bih zamijenio. Svaka je sekunda vrijedila - govori Kordić, nakon čega slijedi gromoglasan aplauz, a potom su okupljeni i zapjevali

 

 


Burne polemike i reakcije u javnosti izazvale su nedavne izjave, prvo predsjednice Federacije BiH Lidije Bradare, a potom i ministrice kulture i sporta FBiH Sanja Vlaisavljević, o "reintegrisanju ratnih zločinaca u društvo nakon odslužene kazne".


Bradara je pri tom mislila na Darija Kordića, kazavši da "više nije osuđeni ratni zločinac, jer je odslužio kaznu".


Sada se na društvenim mrežama pojavio stari snimak jednog neobaveznog razgovora sa nekog druženja, kojeg je Kordić vodio sa njemu bliskim ljudima. Iako ne postoje precizni podaci kada je snimak nastao, pretpostavlja se da je to bilo početkom avgusta prošle godine, u vrijeme obilježavanja godišnjice akcije HVO-a Oluja.


U videu Kordić govori o razgovoru koji je vodio sa svojim prijateljem.


- Razgovarao sam sa našim prijateljem sa sjevera Hrvatske, naše integralne... Pitao me - je li vrijedilo zatvora, je li vrijedilo rata? Ja sam mu rekao, sve bih ponovio. Ni sekunde ne bih zamijenio. Svaka je sekunda vrijedila - govori Kordić, nakon čega slijedi gromoglasan aplauz, a potom su okupljeni i zapjevali.

 

 

Podsjećamo, Kordić je osuđen na 25 godina kazne zbog zločina koje su počinili pripadnici HVO-a na području srednje Bosne nad bošnjačkim stanovništvom. Svakako, najteži od tih zločina je masakr u selu Ahmići, gdje je ubijeno 116 civila, a međi njima i 11 djece.


Kordić se nikada nije javno pokajao za taj zločin.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 171

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još