Antony Blinken u jednoj rečenici

'Dodik na autoritarnom putu Vladimira Putina': Nova poruka predsjedniku RS-a stiže iz State Deptartmenta

Front29.03.23, 20:58h

'Dodik na autoritarnom putu Vladimira Putina': Nova poruka predsjedniku RS-a stiže iz State Deptartmenta
Ovim je Blinken reagirano na niz Dodikovih izjava i prošlosedmičnu odluku Vlade RS da prekine saradnju sa ambasadama Sjedinjenih Američkih Država i Velike Britanije u BiH

 

 


Napadi predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika na osnovna prava i slobode u RS-u pokazuju da je on na autoritarnom putu ruskog predsjednika Vladimira Putina, poručio je državni sekretar Sjedinjenih Država Antony Blinken.


- State Deptartment, kojeg predstavlja ambasador Michael Murphy, nastavlja zastupati demokratsku i prosperitetnu budućnost koju svi građani Bosne i Hercegovine zaslužuju - napisao je Blinken na Twitteru.

 


Ovim je Blinken reagirano na niz Dodikovih izjava i prošlosedmičnu odluku Vlade RS da prekine saradnju sa ambasadama Sjedinjenih Američkih Država i Velike Britanije u BiH.


Nakon sjednice te vlade u četvrtak, 23. marta saopćeno je kako su "bili prisiljeni" na takvu odluku, pravdajući to "miješanjem" tih ambasada u "unutrašnje stvari u BiH".

 

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 14

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još